Sevgili KK dostları,
Benim eşimin ailesi bizden uzak ve benim de hic sevmediğim bir şehirde oturuyorlar.
Gorumcem 1,5-2 yıl once boşandı. Bir cocukları var. Eski eşi, ortak oldukları evi gorumcemle cocuğa bırakıp kendi kardeşinin yanında yaşıyordu. Ama şimdi kardeşi evleniyormuş, bunu da evden atıyormuş. Gorumceme “kredi cek, ne yap, ne et bana evdeki yarı hissemi ver” diyormuş.
Evde kredi de var ama krediyi gorumcem mi oduyor yoksa eski eşi ile birlikte mi oduyorlar bilmiyorum cunku cocuğun tum masrafını (ozel okul taksiti vb) eski eşi karşılıyormuş..
Ne var ki gorumcemin kredi cekmesi imkansız. Ne yapacağını şaşırmış halde. Evi satıp kendi hissesi ile daha kotu bir semte taşınmayı duşunuyor ama cocuğun okuluna, kendi işine ve her yere uzak olacak ve yine borca girmek zorunda kalacak.
Benim eşim de “Eve biz ortak olalım, eski eşinin hissesini biz satın alalım” diyor. Bankada birikmiş bir paramız var, biz o para ile şu anki evimizin yanındaki boş arsayı almayı planlıyorduk. Benim babamdan kalan ve şu an kentsel donuşumde olan bir dairem var, “bitince onu satar yine arsayı alırız” diyor eşim tabi o zamana kadar arsa satılmazsa, ki satılması yuksek olasılık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Gorumcemin yaşadığı şehri hic sevmiyorum, eve ortak olmamızın bize maddi bir getirisi olmayacak cunku elbette kira almayacağız ve gorumcem evi satmayacağına ve ileride buyuk bir paraya konmayacağına gore hissemizi satıp değerlendirme durumumuz da olamayacak; 0 para orada gomulecek. Ama gorumcemi severim ve sıkıntıya girmesini de istemem, cok sıkıntıya girecek obur turlu. Siz olsanız ne yapardınız?