Arkadaşlar cok uzgunum kendim icin değil ama babamın haline cok uzuluyorum o cok uzuluyor bu duruma. İcerliyor. Ablam kucukluğunde de hep gozu yukseklerdeydi babamı surekli bunaltırdı para icin. Derslerde de başarılı bir insandı ablam ama babam lise mezunu bir teknisyen elindeki imkanı sonuna kadar kullanırdı ama ablamı mutlu edemezdi tabi.
Bu surecte abla kardeş aramız kotu değildi aslında benimle bazen başarısız olduğum icin dalga gecerdi ama yinele guzel muhabbetimiz vardı.
Yıllar gecti cok guzel bir okuldan mezun oldu. Fakulteden tanıştığı babası eski cok ust duzey burokrat olan eniştemle evlendi. Şuan ki mesleğine dahi bu evlilik ile kavuştu onlar getirdi ablamı o konuma bunu bilmeyen yok. Kocası tek cocuk ve tum mal mulkte ablamların yani. Kariyerli ve saygın bir işleri var karı koca; aylık toplam 25.000 lira gelirleri var ustelik devletin mustakil konutunda oturuyorlar; evlerinin tum giderlerini yasal olarak devlet karşılıyor şoforleri korumaları var, ozel kalemleri var. Surekli saygı goruyorlar. Boyle bir hayat yaşıyorlar. 1. Sınıfa ayrıldıklarında maaşları toplam 35.000 ’i bulacak.
Ablam dahi geldiği noktaya inanamıyordu bu arada evliliği de muhteşem. Ama bizimle goruşmuyor artık nerdeyse bir kavgamız bir olayımız da yok.
Beğenmiyor bizi. Telefonlarımıza cıkmıyor, cıkınca işim var diye erken kapatıyor. Gunlerce konuşmadığımız oluyor. Annem babam cok uzuluyor ozellikle babam o kadar uzgun ki; bir sorun mu var diye konuşmaya calışınca cocuk gibi azarlandı kocaman adam ablam tarafından.
Ustelik tum imkanlarını ablam icin kullandı babam. Bizim memleketimize de gelmiyor artık gecen yazda karı koca Ankara ’ya kayınpederinin yanına gittiler. Tabi o ust duzey burokrat bizi ne yapsın ki ablam.
Hemşireyim ve en son basit bir servis değişikliği yapmak icin ablamı aradım soyledim bakarız dedi 15 gun gecti tekrar arayınca ulaşamadım sonra bende direkt eniştemi arayıp soyledim salı gunu; bugun servisim değişti nobetlerim de duzenlendi.
Hayatımda ilk kez birşey istemiştim cok uzuldum, cok kırıldım. Neden boyle oldu? Biz ona bir kotuluk yapmadık? Ne yapmak istiyorsa hep onu yaptı hayatta babam teknisyen haliyle cabaladı onun icin yazık değil mi? Arayı duzeltmenin bir yolu yok mu? Ne yapabilirim?