Kucuk Ali okula başladığından beri her gun ogretmeni Aysel hanıma gidip,
- "Oğretmenim beni yanlış sınıfa koydunuz, benim yerim birinci sınıf değil, ablam ucuncu sinifta ama ben en az onun kadar akıllıyım, hic olmazsa beni ucuncu sınıfa alın." diye şikayet edermiş.
Bundan sıkılan Aysel ogretmen bir gun Ali'yi kaptığı gibi okul
mudurune cıkmış ve olayı anlatmış. Okul muduru:
- "Peki" demiş, "Bu cocugu bir imtihan edelim, yeri ucuncu sınıfsa o sınıfa koyalım" ve baslamış sorgulamaya,
- Iki kere iki?
- Ali hemen "Dort" demiş,
- "Sekiz kere dokuz?"
Ali hemen
-"Yetmis iki" demis,
-"Kac mevsim var?"
Ali hemen
-"Dort" demis.
Bu sirada Aysel hocada
- "Musaade ederseniz bir kac soruda ben sorayim" demis ve sormus:
- "Soyle bakalim Ali, ineklerde dort tane ama bende iki tane var, bu nedir?"
Ali hemen
-"Ayak" demis, Aysel hoca sormuş
-"Peki senin pantolonunda olupta benim pantolonumda olmayan şey nedir?" Ali hemen yanitlamis
-"Cep".
Bunun uzerine Aysel hoca donmus mudure,
-"Uce koyalım hocam" diyecekken
Mudur, Aysel hocanin sozunu kesmiş,
-"Hocam, bu cocugu uce degil beşinci sınıfa koyalım, zira son iki suale ben bile doğru cevap veremedim"

Mantıklı mı Yasal mı?

Bir oğrenci, lojistik ve organizasyon dersinin yazılı sınavından kalıyor.
Oğrenci: Siz beni cezalandırıyorsunuz. Bunu hic anlıyor musunuz?
Profesor: Evet tabi ki.Yoksa nasıl profesor olabilirdim?
Oğrenci: İyi o zaman. Size birşey sormak istiyorum. Eğer doğru cevabı verirseniz, ben kotu notumu alıyorum ve gidiyorum. Fakat bununla beraber eğer cevabı bilemezseniz bana iyi not vereceksiniz.
Prof: Anlaşıldı tamam. Sor bakalım.
Oğrenci:Yasal olupta mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olupta ama yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?
Profesor iyice bir duşundukten sonra hic bir cevap veremiyor. Ve o oğrenciye iyi not vererek onu geciriyor. Daha sonra profesor en iyi oğrencisini cağırıyor ve ayni soruları ona soruyor. Oğrenci hemen cevap veriyor:
"Siz 63 yaşındasınız ve 35 yaşındaki bir bayanla evlisiniz. Bu yasal ama bununla beraber mantıklı değil. Karınızın 25 yaşında bir dostu var, bu gerci mantıklı ama yasal değil. Siz, karınızın dostuna iyi bir not veriyor ve onu geciriyorsunuz oysa ki o sınıfta kalmıştı. Bu ise ne mantıklı ne de yasal."

AYAĞA KALKSIN

okula yeni gelen oğretmen ilk dersinde ogrencilere ilginc
bir cağrıda bulunmuş:
- Kendini geri zekalı hisseden varsa ayağa kalksın...
Sınıfta cıt yok. Nihayet biri kalkmış:
- Sen kendini geri zekalı mı hissediyorsun?
- Hayır, demiş cocuk, ama sizin tek başına ayakta kalmanıza gonlum razı olmadı da...

En eski
Cok, ama cok iciyordu. Arkadaşları onu ickiden vazgecirmek icin bir oyun hazırladılar.
İckisine uyku ilacı koydular, uyuttular. Sonra da evde bir odayı boşaltıp, hepsi beyaz carşaflara sarılıp uzandılar.
Onu da cırılcıplak soyup carşafa sardılar. İlacın etkisi gecip de uyanınca etrafındakilere baktı. Sonra yakınındakine:
- Neredeyim? Sen kimsin? Burası neresi?
- Burası obur dunya. Sana ‘icme’ dediler, ictin oldun. Ben İstanbul’un fethinde olen askerlerden Ali’yim.
Kalktı, gitti, otekilere sordu:
- Sen kimsin? Sen kimsin? Ya sen?
- Ben Birinci Dunya Savaşı’nda cephede oldum...
- Ben Balkan Harbi’nde oldum...
- Ben gecenlerde trafik kazasında oldum...
Bizimki yine ilk konuştuğuna dondu: “Heey ahbap...” dedi, “Anladığım kadarıyla buradakilerin en eskisi sensin,
bilirsin. Buranın meyhanesi ne yanda kuzum! ..”

Kızılderinin biri nufus memuruna gitmiş:
- Memur bey, adımı değiştirmek istiyorum.
- Adın ne?
- Bulutların arasından suzulurken aniden yere cakılan muhteşem kartal...
- Peki adını ne olarak değiştirmek istiyorsun?
- Gummmmmmmmmmmmmmm! ..

Zengin ağa oğlunu İngilizce oğrensin diye Londra’ya gonderir. Oğlu gezip tozar, surekli para ister. Birkac yıl gecer. Ağa oğlunu zorla koye getirir. İngilizce oğrenip oğrenmediğini kontrol etmek ister.
- Oğlum, soyle bakalım, ağac ne demek?
- Dan...
- Peki soyle bakalım iki ağac ne demek?
- Dan dan...
- Peki soyle bakalım ‘orman’ ne demek?
Oğlu biraz duşunur ve başlar;
- Dan dirindi diri dan, diri diri dan! ..