-İlyaaaas. Oğlum bir kağıt kalem getir de, şu yurdu bir hizaya sokalım gayri.
-Buyurun mudur bey. Ama yeni yonetmeliği dun asmamış mıydık?
-Onu yırtıp yerine benim eski bir davanın hukmunu asmış horozbular.
-Hani şu kucuk yaşta he he he.. Kucuk yaşta... hehehe
-Kucuk yaşta aldım sazı elime mi diyecektin yeğenim?Yahu bunların hepsi KGB ajanı Allahıma. Mata Hari hepsi. Nerden bulmuşlar o mahkeme dosyasını anlamadım. Allahtan bakanlık yetkilileri bu horozbular gibi duşunmuyor. Yoksa b.ku yimiştik. Neyse yaz şinci;
1.Yurt dahilinde horozpuluk yapmak yasaktır.
2.Yurt kapısı saat 20.30'da kapanır. Sinema, tiyatro ve kitap fuarı gibi edep dışı yerlerde oralarını buralarını elletirken vakti kerahati unutup yurda gec kalan horozpulara kapı acılmayacaktır. Gec gelenler ertesi gun Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecek, AIDS ve bakire raporu getirmeyen yurda alınmayacaktır.
3.Telefonla konuşmak suretiyle de horozbuluk yapmak yasaktır. Bu nedenle soyadı tutmayan şahıslarla konuşurken yakalananlar derhal Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecektir.
4.Hafta sonu gezileri yurt gorevlileri nezaretinde ve toplu olarak yapılacaktır. Servislerimiz saat 10.30'da hareket edecektir. Muhtelif camilerin ziyaretinden sonra topluca oğle namazı eda edilecek, oradan da Gulhane parkına gidilecektir. Hayvanlara kabuklu yemiş vermek ve horozbuluk yapmak yasak olup ayağındaki prangayı cıkarmak isteyenler Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecektir.
5.Diğer gunler okula gitmek bahanesiyle yurttan ayrılan kız oğrencilerin 15 dakikada bir kız olduklarını belirten bakire raporunu yurda ulaştırmaları zaruridir.
6.Yurda dışarıdan kitap getirmek yasaktır. Kitap okumak isteyen horozbular, kitaplıktaki "Tam İlmihal, Saadet-i ebediye, Bir taş ak bir doşek" adlı kitapları okuyabilirler. Bunları okumanız tavsiye olunur. Okumak mecburidir. Okumayanlar Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecektir.
7.Pencere camlarındaki siyah boyayı kazımak, demir pancurlar uzerinde horozbuluk yapmak amacıyla delik acmak kesinlikle yasaktır. Bu eyleme kalkışanlar Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecektir.
8.Dolaplarda Orkide bulundurmak yasaktır.
-Ne orkidesi mudur bey?
-Ben ne bileyim yahu. Orkidemi oyle bir ismi var ya. Kızlar kullanıyorlar hani. Steyfril diye bir de gavurcası var. Ne işe yaradığını bilmiyorum ya. Yasakladım işte. Ayrıca OB ve Tampaks denen minik tenasul uzvuna benzer naneleri de dolaplara koymak yasaktır, aramalar sırasında dolapta bu nanelerden bulursam dolabı ve sahibini
Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine gonderirim ona gore.
9.Okula giderkene turban takmak isteğe bağlı olup, İcerde ise her turlu gecelik, kombinezon, icinizi gosteren şeffaf ic camaşırı ile dolaşmanızda bir mahsur yoktur. Ben sizin babanız yaşındayım yavrularım. Yavrularım benim.
10.Dolaplara George Maykıl'ın ve Tarık Tarzan'ın resimlerini yapıştırmak yasaktır. Kantine bol miktarda renkli fotoğrafımı dağıttım. Bu resimlerden alıp asabilirsiniz. Ben sizin babanız yaşındayım.
11.Yurt elektrikleri saat 21.00'de kapanacaktır. Bu saatten sonra odanıza babanız yaşındaki bir adam girse dahi ışıklar yakılmayacaktır. Işıkları yakan olursa Zuhrevi Hastalıklar Hastanesine sevk edilecektir.
...de hadi bu kadar yeter. Bunu şimdi gidip duvara asalım. Yurdun namusu bizden sorulur.
-Mudur bey, mudur bey.
-Ne var lan İbrahim?
-Karınız mudur bey, karınız.
-Ne olmuş karıma İbrahaam?
-Bizim mustahdemlerden biriyle kacmış az once.

(Gani Mujde)