Evet. Tam olarak boyle soyledi.
1 yıllık bi ilişkim var. Kendisi daha once bir evlilik yapmış benim ise ilk olacak. Ve ben bu evlilik konusunu aşırı derecede takıntı yaptım. İcimde nerden peydah olduğunu tam olarak bilmedim bir ‘acaba oyalanıyor muyum ’ hissi oluştu. Erkek arkadaşım karakter olarak cok ustume titreyen, gozumun icine bakan biridir. O konuda hakkını yiyemem ama evlilik konusu acılınca eski evliliğiyle alakalı yaşadığı kotu tecrubelerden dolayı evlilik surecinden aşırı derece rahatsız oluyor. Onu anlamamı bekliyor, zamanla olacak diyor, seneye başlarız birşeylere diyor ama bu beni cıldırtıyor. Sebebi ise eski eşiyle ilgili yaşadığı problemler benim sucum değil ki.. evlilik diyince yuzu duşuyor. Tamam evleniriz biliyorum ama kendisinde zerre heyecan ve istek yok aksine geriliyor. Ben de sanki kendimi zorla evlenecekmiş gibi hissediyorum.
Boyle hissetmekte beni uzuyor..
Yani cok seven bir insan gecmişte ne yaşarsa yaşasın seviyorum dediği kadınla evlenmekten neden bu kadar gerilir ki? Ben de buna anlam veremediğim icin inada donuşturdum. Surekli konusunu acıyorum, sinirleniyorum. Seneye hallederiz diyor da ne ailesinden birine soyledi beni, ne bi arkadaşıyla tanıştım ne başka birşey. Sanki damdan duşer gibi ikimiz mi yapacağız nişanı duğunu..
Her istediğimi yapar, ağladığımda benimle ağlar, elinde ekmek varsa yarısını boler bana verir. Boyle bir insan ama maalesef bu evlilik konusu beni deli ediyor. İcten ice bileniyorum. Surekli kavga gurultu. Oturup insan gibi konuşulur değil mi bu konular? Hangi tarihte ne yapacağız, ne olacak beraber konuşulur seneye hallederiz diyip geciştirmek bana cok sacma geliyor. Ben korkuluk muyum yani bu ilişkide..
Bu arada bunları anlatıyorum ama ayrıldım 2 gun once. Bana evlilikle kafayı bozdun yeter artık diye bağırdı. Nişan da olacak soz de olacak zamanı gelince yeter cocuk gibi her Allah ’ın gunu bıktım diye.
Size gore belki hatalı olabilirim bu konuda ama o ‘zamanı gelince ’ lafı varya işte beni cıldırtıyor. Neden karar veren o zamanına. Niye onun istediği zaman olacak diye deliriyorum sinir krizi geciyorum. Yani cok sacma bir hal aldı. Ben evlenmek icin peşinden koşan o da yeter ya al evlenelim yeterki sus diyen taraf gibi oldu ve ben boyle guzel anların, duyguların bu şekilde kafama kakar gibi yaşanmasını kendime yediremiyorum. Daha once başından gectiği icin hicbir hevesimi, heyecanımı anlamıyor.
Ben de o ‘zamanı gelince ’ yi beklemedim ve ayrıldım işte cunku sinir krizi geciyordum en son.
Bilemiyorum bana ne dersiniz.. haklı mıyım haksız mıyım onu da bilmiyorum tek duşunduğum seven adam karşısındaki kadın ne yaparsa yapsın sırf evlenmek istiyor diye bu kadar tepki vermez. Vermemeliydi.
Bir de asıl kızdığım olaya geleyim;
Ailemde amcam biraz değişik bir insan. Evli biriyle ilişkisi var. Bizim ailede herkes bilmiyor ama ben biliyorum. Erkek arkadaşım da bir şekilde oğrenmiş. Ben ona ailem soruyor artık ne zaman evleneceksin diye baskı yapıyor dediğimde bana ne dedi biliyor musunuz?
‘Senin ailenin seninle uğraşmaktan ziyade daha onemli dertleri var bence. Senin evlilik konun sizin ailede yapılanların yanında hic gibi bir şey yani‘ tarzında bir cumle. Sana laf etmeye hakları yok uzulme demeye calışıyor kendince ama usluba bakar mısınız!
Sinirimi bozan bir kişiyle benim tum ailemi yargılaması ve laf soylemesi. Haklı olabilir o kişiyle alakalı ama aileme laf edemez ne curet. Ben de ayrıldım işte cunku artık kaldıramıyorum hicbir şeyi ve sağlıklı duşunemiyorum.
Siz ne duşunuyorsunuz sadece bunu merak ettiğim icin actım konuyu da.
Hatalıysam yargılanmaya,
değilsem tavsiyelere acığım..