Merhabalar bu ara burada cok aktifim sanırım depresyondayım aşırı derece de yalnızım dert edinip duruyorum kendime
Kızlar somestr tatili geldi cattı. Başımın belası bu tatiller. Kayınvalidemlerde istanbula geldiler memleketten. Ailemde istanbulda. Biz evlendiğimizden beri her somestr istanbulda 10 gun kalıyoruz 5gun kv 5 benim ailemde kalıyoruz.
Sorun şu eylul depreminde valizi zor toplayıp kactım istanbuldan. Şimdi yine deprem oldu eşin normalde takılmayan bir insan iken o bile eli kulağında artık ben geliyorum sesi bunlar diyor deprem icin. Bende soyledim gitmek istemiyorum korkuyorum.
Asıl sebebi kayınvalidemler 40 senelik kendi yaptıkları gecekondudan hallice bir bina oturuyorlar. Beton omrunu tamamlamış, 99 gormuş bir bina. Duvarlarında ve kolonlarında ciddi catlakları gozumle goruyorum. Gece sokak lambasının ışığı catlaktan sızıyor o derece bir ev. Yani ev artık beni salın 6yı gecen depremde tepenize yıkılacağım diyor. İstanbulun en kalabalık ilcesinde ve en kotu mahallelerinden biri. Tum evler kacak topraktan senetli 30 senelik evler. Olacak depremde sokak boyu yıkılabilir bir yer diyebilirim. Ama deprem merkezine uzak sayılabilen, kayalık zemin yeşil bolgede. Ben bu ev başınıza yıkılacak dedim bi kac kere onemsemediler ama son sallantılardan sonra yeni ev bakmaya başlamışlar şukur ki. (Durumu yoktur diye duşunmeyin hepsinin maşallahı var hali vakti yerinde insanlar hatta başka iloelerde kirada olan evleri var onlara gitmiyorlar şimdi bulundukları mahalleden yenisine bakıyorlar)
Gelelim annemlerin evine. Yeni apartman 5 yaşında. Ama zemini gevşek kırmızı bolgede sahil şeridi. Beklenen deprem merkezine cok cok yakın bir yer. Etrafında eski de yeni de ev var. Ama yinede zeminden dolayı guvenilir değil bence.
Ben eşime istanbula uzun bi sure gitmeyi istemediğimi bunun aile tarafları ile alakalı olmadığını tamamen can guvenliği icin olduğunu soyledim. Hakverdi ancak hava değişimine ihtiyacımız var dedi. Tatile kaplıcaya uludağa filan kacamak yapalım istanbula gitmeyelim desemde yok dedi. Ailesini ozledi anlıyorum bende ozledim ama onlar gelsin bu seferde pna da yanaşmadı. Sonra dediki biliyorum bizim ev sıkıntılı orada kalmayız size gideriz direk kalmaya dedi. Ben o zaman biraz razı oldum gibi ama yinede icim gitmek istemiyor cunku eylulde ben oradaydım eşim kendi evimizin olduğu ilde olduğu icin pek etkilenmedi o yuzden ısrarcı.
Siz olsaydınız gider miydiniz? İcimi rahatlatacak yorum bekliyorum sizden. Şimdiden teşekkurler okuyan cevaplayan herkese