Merhaba arkadaşlar, baştan uyarayım EN AZ insanlar kadar hayvanları sevmiyorsanız hic okumak icin zahmet etmeyin lutfen.
2 tane kedim var, biri sokak kedisi diğeri british. Kedilerimin biri 4 diğeri 2.5 senedir benimle ve ikisinide sahiplendim almadım.
Benimki biraz aşırıya kacmamıdır bilemeyeceğim ama normal insanlardan daha cok bağlıyım onlara. Asla asosyal bir insan değilim ama cevremde onlardan cok sevdiğim bir Allah'ın kulu yok.
Bu kadar bağlı olduğum halde aşılarını yaptırmadım ( ic dış parazit haric ) ve kendimi inanılmaz suclu hissediyorum. Cunku aldığımdan beri evden bir kez olsun cıkmadılar ve sokak kapısına bile cıksalar korkup nasıl iceri gireceklerini şaşırıyorlar.
Ayrıca biri aşırı obez. Profil fotoğrafımda ne kadar gorunuyor bilmiyorum ama.. onu kısırlastırmak icin bile kutusuna koyup veterinere goturemedim. Aşırı hırcın ve korkak kutuya 1,5 saatte koydum Zaten zor sığıyor ve resmen kutuyu parcaladı cıktı icinden. Veteriner eve geldi zorla sakinleştirici bir iğne yapıp bayıltarak goturup kısırlaştırdı. Evden cıkmaya ne kadar korktuklarını ve evden cıkarmamın nasıl bir eziyet olduğunu anlayın diye anlatıyorum bunları.
Şimdi bu kedilerimden dişi olan yaklaşık 1 haftadır hasta.. 2 gun ust uste birer kere istifra etti , 2 gunde hapşırık olunca ve dun akşam hic yerinden kalkmadan yattığını gorunce dayanamadım uzun savaşlar vererek koydum kutusuna saat 22:00 gibi gittim veterinere..
Ama o hic ses cıkarmayan kedinin bağırmasını ağlamasını bir duysanız.. icim parcalandı ya gidene kadar ağladım zaten.. Nasıl korkuyor asansorden, sokaktan , arabadan, herşeyden..
Kendimi ister istemez cok suclu hissettim.. Acaba ben bu hayvanları eve tıkmakla onlara kotulukmu ettim senelerce diye..
Genel muayenede birsey cıkmadı cok şukur. Fakat bu sabah uyandığımda
bu halde bir gozu kısık, ağzı acık, burnu akar vaziyette gorunce cıldırdım ve aldım tekrar goturdum.
Kan tahlilleri yapıldı,detaylı rontgen cekildi ve adını hatırlayamadığım ic organlarının kontrol edildiği bir test daha yapıldı.
Akciğerleri biraz tıkanmış. Ve bağışıklık sistemi biraz duşuk cıktı.
İlaclar verdiler, antibiyotiğe başlandı ve şimdi 2 serum takacaklar ..
İşe gelmem gerektiği icin orada bıraktım akşam ustu gidip alacağım.. Az once aradım durumunda bir sıkıntı Yok şuan serumu takılı dediler.
Ama nasıl anlatsam..yerimde duramıyorum nasıl orada bıraktım geldim diye..cok korkuyor cunku benden başka herkesten ve herşeyden.
Arkadaşlarım teselli etmeye calışıyor sen iyiliği icin yapıyorsun diye ama cıkamıyorum bu psikolojiden bir turlu.
İnanın bu konuyu neden actığımı bile bilmiyorum tek istediğim biraz rahatlamak.