Minik oglan bahcede oynarken, babasinin arabasiyla sokaktan gecip, ormana dogru gittigini gormus. Merak bu ya. O da arabayi izleyerek ormana gitmis.

Bir de ne gorsun. Babasi ile teyzesi arabanin yaninda durmus opusuyorlar. Cocuk bu ya, gordugunden etkilenmis durumda kosarak eve donmus, nefes nefese heyecanli bir sekilde annesine, "Anne, anne. Biraz once babami ormanda" derken annesi sozunu kesmis ve "Dur biraz. Nefes al. Sakinles. Oyle anlat" demis.

Oglan sakinlestikten sonra devam etmis, "Bahcede oynarken babamin arabasiyla ormana dogru gittigini gordum. Ben de ormana gittim. Orada babami teyzemle opusurlerken gordum. Bir sure sonra babam ceketini, teyzemde gomlegini cikardi. Sonra arabanin arka koltuguna gectiler".

Anne cocuga donmus, "Dur bakalim, ne kadar ilginc bir oyku bu. Devamini anlatma, sakla. Aksam yemeginde babanla beraberken bitirirsin. Sen bu oykuyu bitirirken babanin suratini gormek istiyorum".

Aksam olmus, yemege oturmuslar. Anne cocuga donmus; "Bu gun neler yaptigini bize anlatsana" demis.

Oglan baslamis;

-"Bahcede oynarken babamin arabasiyla ormana dogru gittigini gordum. Ben de ormana gittim. Orada babami teyzemle opusurlerken gordum. Bir sure sonra babam ceketini, teyzemde gomlegini cikardi. Sonra arabanin arka koltuguna gectiler. Ardindan gecen sene babam seyahatteykenn senin Amcamla yaptigin seyden yaptilar".