Merhaba sevgili KK uyeleri,

Duşen konut kredisi faizlerinden faydalanıp bir ev almaya karar verdik ve bahce dubleks bir daire beğendik. Yaklaşık 60m2 bir bahcesi var fakat evi alırsak tapuda bahce bize ait gorunmeyecek. Bahce, apartmanın ortak alanı olarak gorunuyormuş fakat bizim bahcemize bizim evimiz dışında herhangi bir ulaşımı yok apartman sakinlerinin. Eşim tapuda bahcenin bize ait olmamasından rahatsız oldu ve diğer apatman sakinlerinin apartman yonetimi kararıyla girişe bir merdiven yaptırarak bahceyi kullanma istemeleriyle ilgili bir risk olduğunu, bu olmazsa bizim bahceyi serbestce kullanmamızdan rahatsız olacaklarını duşunuyor. Orneğin kimseyi rahatsız etmeden bahcede oturmamıza bile karışabilirler ya da bir ağac bile diktirmek istemeyebilirler diyor. Ben evi cok beğendim, ısrarcı da olmak istiyorum fakat bu konular kafamı kurcalıyor. Hukuken bunun bir dayanağı var mı?

Bir diğer konu ise evin su alması riski. Salon ve mutfak bahceye bakıyor. Mutfağın buyukce bir verandası var fakat salon bahceye sıfır gibi. Evin camlarını kontrol ettirdik oldukca kaliteli fakat daha once gittiğimizde duvarlarsa cok az rutubet vardı, bir arızadan dolayı su bastığını yaptıracaklarını soylediler ve bir daha gittiğimizde izler tamamen gitmişti, yaptırmışlardı yani. Bahce dublekste oturup su basması gibi bir sorun yaşayan var mı? Ya da genel olarak avantaj ve dezavantajları nelerdir biraz bahseder misiniz?