Bilirsizniz ki mahalle komşulukları cok renkli olur işte sizlere benden ve vaktiyle yaşadığım mahallemden hikayeler…
Oturduğum sokağın sonu cıkmaz olduğundan sokağımızda tedirğin olmadan rahatca dışarıda oturabiliyoruz. Mahallemizde bir komşumuz var hem aklen hemde kalben cok saf birisi ağzından cıkan lafın nereye gittiğini ve sonunu hic duşunmez sonunda rezil olmak dahi olsa aklına bile getirmez…
Neyse gene birgun tum komşular toplanmış sokakta oturuyorduk komşularmızdan Fatma abla bu saf komşumuza dediki Hatice bacaklarım nasıl gorunuyor diye pat diye bir soru sordu biz tabii şaşkın Hatice ablanın vereceği cevabı dinliyoruz Hatice abla anlamadığı gayet belli bir şekilde cevaben nasıl olacak Fatma abla basbaya gorunuyor aynı benim bacaklarım gibi dedi kendi bacaklarını gosterdi Fatma abla olurmu Haticecim senin bacakların gibi olurmu senin bacakların bereketli orman gibi benim bacaklarımsa kurak topraklar gibi…
Birgun Hatice abla evlerinin uzerinde camaşır asıyordu o sırada annecimde kurutulmuş nanelerin saplarını temizliyordu onları sıyırıp bir gazeteye sarmıştı tam o sırada aklıma bir hainlik geldi nane coplerini bir guzel paket yaptım uzerine bomba yazılı bir kağıt yapıştırdım bunuda Hatice abla gilin kapısının onune koydum evimize cıktım ve gizliden gizliye Hatice ablayı izlemeye başladım işini bitiren Hatice abla merdivenden indi kapının onundeki paketi gordu eline aldı indiği merdivenin ikinci basamağına koydu. Ve iceri girdi ben heyecanla olacakları bekliyorum ama kadın iceri girdi bir turlu cıkmak bilmiyor aradan 20 dakika falan gecti ben sinirden patlayacam neredeyse kadın yok neyse en sonunda Hatice abla elinde bir bardak cayla cıktı merdivenin basamağına oturdu paketi eline aldı uzerindeki kağıdı baktı benim duyabileceğim kadar yuksek bir sesle yazıyı bommm-baaa diye heceleyerek okudu daha sonrada da bir cığlık attı tum mahalleyi ayağa kaldırdı mahallemizde bir polis vardı yılmaz adında sokağa cıktı o polise seslenmek icin yılmaz ismini hatırlayamadığı icin yılmaz adı dışında hasandan huseyine aklına gelen tum isimlerle seslendi baktı bakan yok bizim zili calıp zeynepppppp diye bağırdı bende bişey bilmiyormuş gibi telaşla dışarı cıktım ne var Hatice abla dedim koş Zeynep koş teroristler bizim eve bomba koymuşlar gozleri kor olmayasıca sanki mahallede başka ev yok bula bula bizim evi buldular bomba koyacak demişti…
Gene bir gun komşularla oturuyoruz televizyon izliyorduk televizyonda da bir film ve filimde bir sevişme sahnesi ve Hatice abladan sevişme sahnesiyle ilgili aynen şoyle bir tepki aaaaaaa dun gecede Mustafa bana bunu yaptı tabii biz ooo anda kıpkırmızı olmuş bir şekilde gulme krizlerine girmiştik….
Not:Kendi isimim dışında ki isimler değiştirilmiştir
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- ♠ Benden Hİkayeler (2) ♠