birgun evimizin balkonundan etrafı izliyordum..evimizin onunden gecen sokağa bakıyordum birden komşumuzun 4 yaşındaki cocuğunun elinde ici su dolu olan bir şey dikkatimi cekti ilk gorduğumde balon sanmıştım ama daha dikkatli bakınca gorduğum şeyin balon değil ici su doldurulmuş bir prezarvatif olduğunu anladım...

komşumuzun oğlunun cocukluğundan beri guvercin besleme merakı vardır 18 li yaşlarına geldiğinde 500 e yakın guvercini olmuştu rengarek cins cins bir suru guvercin neyse zaman gecip giderken bizin delikanlı bir kıza tutuldu .kız surekli bunlara geliyor bahcedeki cekyatın uzerinde otururlar kız geldiğindede ev ahalisi mutlaka kapı dışarı edilirdi…
neyse boyle gunlerin birinde bizim delikanlının sevgilisi gene bunlara gelmişti delikanlı oturmuş kızıda dizlerine yatırmış geleceklerinden bahsetmekle meşgullerdi (nereden biliyorsun diyeceksiniz seslerini kısmak gibi bir huyları olmadığı icin her şeyi bağıra bağıra anlatırlardı) bizde tabii merakla geleceğe dair planlarını dinlemekteydik konu ilerlemiş cocuk mevzuna gelmiş kız 3 tane cocuk isterim diyerek heyecanla dileğini anlatırken o anda…
ne mi oldu havada ucan kuşlardan biri olayın romantizmini bozmaya inat kızın yuzune pisledi…

Buyuk kardeşimin 8 - 9 yaşlarında olduğu zamanlardı hamur işini cok severdi heleki kek yaptığım zaman kekten artakalan hamuru yemeyi cok severdi bende oğrendiğim tum borek,corek,pasta ve diğer hamur işi tariflerini dener kardeşimde dahil mahalledeki cocuklara yedirirdim kardeşim heyecanla kekleri ve diğer şeyleri nasıl yaptığımı heyecanla izler un dokmek konusundada arada sırada yardımları olurdu…bir gun cok fena rahatsızlandım 4 - 5 gun yataktan kalkamadım boyle yattığım gunlerin birinde bizim ufaklık ağlaya ağlaya yanıma geldi hayatım neden ağlıyorsun soyle kıyamam sana falan diyerek avutmaya calıştıkca bu iyice ağlama krizine girdi daha sonra ne oldu anlatsana diye bağırınca meseleyi anlattı benim canım kardeşim ben hastayım diye bana kek yapmaya kalkmış ama kekin fırında pişirildiğini bilmediği icin ocakta pişirmeye kalkmış tabii kek tepsiye yapışıncada buna hem şaşırmış hemde uzulmuş ablacım ben sana kek yapıcaktım sen yede iyleş diye ama tepsiye yapıştı diye bir anlatışı vardı… canım yaaaa…

Buyuk kardeşimle ilgili son bir hikaye...
4 -5 yaşlarındayken amcamın oğlu buna avustralyadan kurmalı araba getirdi…arabaya bir sevindi gormenizi isterdim ama maalesef arabanın omru 3 gunluk oldu… bir gun oturuyorduk iceri odadan catırtttt diye bir ses geldi hızla kalktık ne oldu diye bakalım diye odaya bir girdik kardeşimin elinde bir cekic diz cokmuş oturuyor onundede bizim rahmetli araba ne oldu ne yaptın sen diye biraz bağırdım kerata ne dese beğenirsiniz arabanın icinde oyuncak adam vardı şofor olarak koymuşlar kardeşim bu adama seslenmiş sen arabadan in ben binicem diye tabii oyuncak adamdan ses cıkmayınca kızmış cekicle arabanın tepesine indirmiş araba haliyle tabii mefta olduuuu maalesef…