İki adam yolun iki tarafından birbirlerine doğru yuruyolarmış. İkisi de diğerinin
sağ ayağını suruyerek geldiğini farketmiş ve karşı karşıya geldiklerinde
birbirlerine bakmışlar... Once biri sağ ayağını işaret ederek şoyle demiş:
- Vietnam, 42 yıl once...
Bunun uzerine diğeri de kendi sağ ayağını işaret etmiş:
- At pisliği 20 adım geride...
Temel ve Dursun aynı koyun iki delikanlısıdır.Yaşları yirmiyi bulur ve askere giderler.Her ikiside cakı gibi askerdirler.Gunler,aylar gecer ve bizim iki karadenizlinin başarıları artar.Bizimkiler en iyilerin secileceği tatbikata aday olarak giderler.Tatbikatın ana konusu kamuflajdır.Temel,dursunve diğer adaylar tatbikatın olacağı meydana toplanır.Askerlerden istenen bu boş arazide en iyi kamuflajı yapmaktır. askerler dort bir yana dağılarak,saklanmaya başlarlar.Temel ve Dursun saklanmaya calışırken iki tane boş cuval bulurlar.Temel birine Dursun birine girer.Diğer askerlerin denetimi bitmiş sıra bizimkilere gelmiştir.Komutan dursunun cuvalının başına gelir.Cuval'a bir tekme atar. Dursun havv!!! havv!!! diye bağırır.Komutan icinden "aferin iyi kamuflaj yapmış diye mırıldanır.Sıra temelin cuvalına gelir ve ona'da bir tekme atar.Cıt yok.birdaha tekme gene cıt yok.Komutan dayanamaz ve oyle bir tekme vururki temel acısından bağırır.PATATES!!!, PATATES!!!.
Yuzbaşı evin papağanına belli başlı kelimeleri ezberletmişti.Mehmet gel, Mehmet git, şunu yap, bunu yapma v.s...
Evde kimsenin bulunmadığı bir sırada.Evin yeni emir eri ortalığı silip supurmekle meşgul gorunuyordu.İceriden MEHMED diyen sesi duyunca fırladı koştu :
-Buyur, dedi ama arkası gelmedi .
Tekrar işine daldı.Bir zaman sonra tekrar cağrıldı. Şaşırmıştı. Odada bu emri beklemeye karar verdi.Papağana gozu takıldığı anda da papağan "MEHMED" diye cağırmasın mı!Derhal hazır ol vaziyetine gecerek :
-Buyur komutanım, dedi.Kusura bakma seni guş sandımdı.
Buyuk bir savas cikmis. Butun dunya bizim Trabzonlular’a karsi... Derken herkes kendilerine siper kazmis. Trabzonlular ayri butun dunya ayri. Ve savas baslamis. Trabzonlular bir bir olduruluyormus bu ise bir care bulalim demisler. Temel:
-Usaklar herkes egilirse de bizi vuramazlar. Derken herkes egilmis. Diger taraftan da dusman kuvvetleri bir buna care olarak plan yapmis ve baslamislar:
-Temel kim? oradan bir ses:
- Benim ula... baamm Temel olmus!
Bir ses daha gelmis:
-Dursun kim?
- O da benim ula.... bammm Dursun da olmus!!
Neyse Trabzonlular da akillanmis ve bu sefer onlar baslamis:
-Hans kim? Ses yok!
-Maykil kim? Yine ses yok! Derken bir ses:
-Hans'a kim seslendi?
-Ben ula... BAAAMM!
Eski zamanlarda bir gun su, ateş ve ahlak askere gitmeye karar vermişler. Bir gun tatbikatta birbirlerini kaybetteklerinde nasıl bulacaklarını sormuşlar bunun uzerine;
Ateş, nerede bir duman gorurseniz beni orada bulabilirsiniz oraya gelin demiş.
Su ise nerede bir şırıltı duyarsanız oraya gelin beni orada bulabilirsiziniz demiş.
Ahlak ise beni bir kere kaybederseniz bir daha bulamazsınız boşuna aramayın demiş.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Asker Fikralari