AŞAĞIDA OKUDUNUZU NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMENİZ İCİN TURKCE MEALİNİ YAZIYORUM NE KADAR OKURSANIZ O KADAR İYİDİR KUR'AN ŞİFADIR..
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA
KÂf HÂ YÂ Ayn SÂd.
2. Bu, Rabbinin, Zekeriya kuluna olan merhametinin anılmasıdır.
3. Hani o Rabbine gizli bir sesle yalvarmıştı.
4. O şoyle demişti: "Rabbim! Şuphesiz kemiklerim gevşedi. Sacım sakalım ağardı. Sana yaptığım dualarda (cevapsız bırakılarak) hic mahrum olmadım."
5, 6. "Gercek şu ki ben, benden sonra gelecek akrabalarım(ın isyankÂr olmaların)dan korkuyorum. karım ise kısırdır. Bana kendi tarafından; bana ve Yakub hanedanına varis olacak bir cocuk bağışla ve onu hoşnutluğuna ulaşmış bir kimse kıl!"
7. (Allah şoyle dedi

8. Zekeriyya, "Rabbim!" "Hanımım kısır ve ben de ihtiyarlığın son noktasına ulaşmış iken, benim nasıl cocuğum olur?"
9. (Vahiy meleği) dedi ki: "Evet, oyle. (Ancak) Rabbin diyor ki: "Bu bana gore kolaydır. Nitekim daha once, hicbir şey değil iken seni de yarattım."
10. Zekeriyya, "Rabbim, oyleyse bana (cocuğumun olacağına)bir işaret ver", dedi. Allah da, "Senin işaretin, sapasağlam olduğun halde insanlarla (uc gun) uc gece konuşamamandır" dedi.
11. Derken Zekeriya ibadet yerinden halkının karşısına cıktı. (Konuşmak istedi, konuşamadı) ve onlara "Sabah akşam Allah'ı tespih edin" diye işaret etti.
12, 13, 14. (Yahya dunyaya gelip buyuyunce onu peygamber yaptık ve kendisine) "Ey Yahya kitaba sımsıkı sarıl" dedik. Biz ona daha cocuk iken hikmet ve katımızdan kalp yumuşaklığı ve ruh temizliği vermiştik. O, Allah'tan sakınan, anne babasına iyi davranan bir kimse idi. İsyancı bir zorba değildi.
15. Doğduğu gun, oleceği gun ve diriltileceği gun ona selam olsun!