SECİM zamanıdır, Ti-Vi’lerde gorduğumuz bircok sanatcı, manken ve sahne yıldızı da partilere koşup "aday adayı" oldular.

Kazanırlarsa bu sefer farklı bir Meclis goreceksiniz.

Diyelim ki Meclis Başkanı kursuden:

"Sayın uye, lutfen efendim... Kursude konuşurken ’Canlı bağlantıya geciyoruz’ diyerek secim bolgenizdeki muhtarları aramanız usule aykırıdır..."

".......!"

"Sayın uye... Rica ediyorum, ikide bir izleyici localarına donup ’Adana’dan Osman Bey hoş geldiler, şeref verdiler...’ demeniz gerekmiyor. Burası Meclis... Siz konuşmanızı yapıp ineceksiniz... Ayrıca bu ’istek okuma’ nereden cıktı anlamış değiliz..."

".......!"

"Sayın uye, sayın uye... ’Karpuz kestim yiyen yok/367 diyen yok...’ gibi bir onerge olmaz efendim. Bu ictuzuğe uymaz. Bir başka husus olarak benim oturduğum yer ’Riyaset makamı’dır, ’Rast makamında’ oturduğumu nereden cıkartıyorsunuz... Rica ederim efendim..."

".......!"

"Sayın uye, bir dakikanızı istirham ederim... Meclis odacılarından kurduğunuz bu ’vokal grubu’ olmaz efendim... 657’ye tabi bu Meclis personelinin arada bir sağa-sola zıplayıp ’Oooo Oooo... Luma luma cuk cuk’ demeleri olmaz... Ayrıca benim adım da ’Orhan Baba’ değil ’Sayın Başkan’dır... Lutfen duzeltelim..."

".......!"

"Sayın uye, sayın uye... Sozunuzu kesmek zorunda kaldım efendim... O sizin "kafa masa" dediğiniz, hukumet sıralarında oturan sayın bakanlardır... Bununla birlikte bir hususu daha hatırlatmama izin veriniz, illa ’Bana puan veriniz’ diye tutturmanız da usulsuz... Bi defa o ’jurici Armağan’ değil, başbakan..."

".......!"

"Sayın uye... Efendim bu ’bekaret raporunuzu’ kusuden gostermeniz olmaz efendim... Kimse sizin icin ’Nido ile basıldı’ demiş değil... İlave olarak ’Nido’nun eski sevgilisinin kiminle yattığını’ Tarım Bakanı nereden bilsin, rica ederim..."

".......!"

"Sayın uye... Konuşmanızı dinledik, sizin ikide bir Meclis kamerasına donup ’31 41-Tamer yazıp tıklayın’ demeniz ictuzukte yok... Burası Meclis. ’Şereflikochisar Belediye Başkanı Ramaz Bey’e destekleri icin teşekkur ederim’ de nereden cıktı efendim?.."

".......!"

"Sayın uye, sayın uye... Olmaz efendim, ara vermek mecburiyetindeyim, şimdi reklamlar..."
Hurriyet yazarı Bekir Coşkun