merhaba hanımlar. iki gundur konu acıp acmamak arasında gidip geliyorum. en sonunda acayım belki bir fikir alırım ya da icim rahatlar diye duşunuyorum.
abim eylul ayında sozlendi. yani aslında biraz tartışmalı bir sozdu. kız tarafının surekli isteme tarihi konusunda bizi yonlendirmeye calıştıklarını anlayınca babam bir gun icinde soz yaptırdı. sadece aile arasında. yani cekirdek aileler ile. neyse kız tarafı nişan istemiyordu sonra bir anda nişan istenmeye başladı. tamam dedik akrabalar gormedi, gelinimizin icinde kalmasın yapalım. annem, abim, abimin sozlusu, onun annesi alışverişe gidildi her şey alındı. buraya kadar benlik sıkıntı yok.
halam gelinlik abiye işi yapıyor nişanlığını beğendi halamdan ve tadilatı icin gidip geliyordu. gelin orada amcamın eşiyle (ki kendilerinden hic haz etmeyiz. bayramdan bayrama goruruz) cıkarmış gelin hanıma yarım altın vermiş lazım olur kullanın diye. babam duysa kopurur. soylememişler de zaten annemle babama. abim 3 gun once bana soyledi neden aldınız laf edecekler huylarını bilmiyor musunuz dedim cevap veremedi ama altını da vermediler. şimdi illa ki o laf olacak ve babam duyacak. iyice kızacak. ben aileme soylesem mi yoksa amaan bana ne diyip cekilsem mi kenarıya. bir yanım boşver sen bilmiyorsun diyor diğer yanım amcamlarla babam yine yuz goz olmasın diyor. ne olacak boyle