Arkadaşlar,

Lise ve universite hayatımdaki insanların bir coğu aynı. Beraber okuduk hatta bir kısmı ile aynı semtte oturduğumuz icin aynı ulaşım araclarını kullanırdık. Yediğimiz ictiğimiz ayrı gitmezdi, birlikte calıştık da okuduk da eğlendik de. Ta ki universite 3. sınıfa gelinceye kadar...

(Ayrıntısı kısa bir anlatım dilerseniz gecebilirsiniz renkli kısmı)
O surecte bir arkadaşımız bi cocukla konuşuyordu ama hic birinize soylemedi sevgili olduğunu. Sadece ben o cocuğu normal bir arkadaşı olarak biliyordum arkasını da aramadım sonucta herkesin ilişkisi kendine. 6 kişilik bir grubumuz vardı. Bilirsiniz herkesin gruplar icinde daha yakın oldukları vardır. Biz ucumuz o şekilde idik. Diğer arkadaşımıza bahsetmedi hic ama gruptaki diğer arkadaşlardan birisi telefonunu karıştırıp sevgili olduklarını anlamış. Herkes biz ucumuze tavır yaptı oysa ki biz iki arkadaşta bilmiyorduk. Sevgilisi olan arkadaşımıza yakın olan arkadaşımız da tavır yaptı. Baya baya koptuk. Onlar diğer sınıftaki sevmediğimiz hatta surekli eleştirdiği tiplerle takılmaya başladı. Son sınıfta da gel gitli idi arkadaşlık ilişkilerimiz. Sonrasında karşılaştık ettik ama selamlaşmanın otesine gitmedi.

Aralarındaki en yakın olan arkadaşımla goruşmeye devam ettik bir de onunla komşuyduk.
Cok sıkıntılı olduğum bir donemdi uzerine telefonum da bozuldu kimseyle goruşmediğim bir surec oldu. O arada
O ablamdan ulaştı. Ben de ona. Onun dışında kimseyle iletişime gecmek istemedim ilac tedavisi falan gordum cok şukur toparlandım. Bir tanesinin bebeği oldu o surecte. Sadece telefonla tebrik ettim durumumu da anlattım. Eskisi kadar olmasa da sosyal hayatıma yeniden başladım. Bir kac kere teklif ettim buluşalım diye.. Olur dendi ama hep havada kaldı. Herkes evlendi, atandı. Ben hep geride kaldım. Hayatı aynı anda devam edemedik. Duğunume cağırdım iki tanesi geldi. O zamandan beri de goruşmedik bir daha hic. 5 aydır. Bugun bir fotoğraf gordum hepsi oturmuşlar beraber bir tek ben eksiğim. Hic akıllarına gelmedim mi? Hani cok kırgın ve kızgınlardı birbirlerine.. Ne ara barışmış ne ara benden başka herkes birlikte oturabilmiş. 6 kişinin 5`i oturmuşlar. Bir de okuldan benim sevmediğim bir kac kız.

Tabi bu arkadaşlarım dışında goruştuğum başka arkadaş grubum da var yine universiteden.. Liseden de.. Ama bu arkadaşlarımı gorunce cok uzuldum. Ne bileyim ki evet benim kendimce sıkıntılı surecinde cok arayıp sormadım ama onlarda o zor zamanımda destek olmadılar. Şimdi sorsan goruşmek ister misin diye.. Kac gundur aklımdalardı davet etsem evimde birlikte bi cay icsek diye.. Gorunce butun hevesim kactı. O surecte en cok sorunu onlar yaşadı ben tum yakın olduklarımla arada kaldım ve yok oldum.