Cok severek aldığım altın bir kupemi maddi sebeplerle acilen satmak zorunda kaldım. Birkac kuyumcu gezdim hepsi kuruş farkıyla aynı fiyatlar verdi. Ederinden cok duşuk bir fiyattı. 8-9 kuyumcu gezmesinden sonra bir tanesine sattım sonunda. Kuyumcudan cıktım arkadasım aradı “2. El altın urun alıp yine 2. El urun satan bir yer var cok daha yuksek fiyata veriyormuş” diye. Aradım orayı urunun elimde olan sertifikasının fotosunu vs yolladım. Kuyumcudan tam 800 tl fazla fiyat verdi. Kuyumcuya vermemle bu fiyatı almam arasında zaman dilimi olarak 15 dk var en fazla. Geri dondum kuyumcuya ne kadara alabilirim geri o kupeyi diye “o gitti coktan soktuk parcalarını biz hemen sokuyoruz” dedi. Abi dedim 15 dk ya gecti gecmedi yani ne ara yaptınız bunu. “Hemen verdik” dedi.
Hani bazen 10 tl bile bir insan icin onemli olur hic elinden cıkarmak istemediği şeyleri bile cıkarmak zorunda kalır, oyle bir durumdaydım borcumu zamanında vermem gerekiyordu o gun de bugundu ve son care olarak satmak zorunda kaldım. 100-200 fark olsa neyse de o kadar fiyat farkı resmen icime oturdu. Bircok acığımı kapatabilirdim. Canım sağ olsun diyorum ama aldığım fiyatın biraz altında satmak baska, yarısından fazla kesilerek zarara uğrayıp satmak başka. Sinirden elim ayağım titriyor yemin ederim o kadar uzgunum ki şuan. Ev ahalisinden kimseye bu durumdan bahsedemiyorum bari şuraya yazayım da icimi bosaltayım dedim.