Merhaba sevgili hanımlar.

Uzun zamandır konu acmıyordum. Aslında buraya "boşandım" diye konu acacağım gunu bekliyordum ama işler oyle olmadı. Hem konularımı bilenleri bilgilendirmek, hem biraz ic dokmek icin kendimi attım buraya.

Konularımı bilmeyenler icin ozetle eşimin ve ailesinin buyuk aşkına saygı duyup aradan cekildim, yaklaşık bir bucuk yıl once. Boşanma davam cekişmeli olarak devam ediyordu, o da bir yıldan fazla oldu. Ben ziynet eşyalarımı talep ettiğim icin anlaşmalı boşanamıyorduk. 15 gun once hakim, davamın reddine karar vererek boşanma davasını reddetti ve boşanamadık. Takı davası ise ayrıyeten suruyordu. Eşim takılardan vazgecersem anlaşmalı boşanacağını soyledi, ben de gecen hafta duruşmaya girip feragat ettiğimi yani vazgectiğimi soyledim. Aslında bir yandan cok pişmanım, hakkımdan vazgectiğim icin; diğer yandan aynı hakim takı davasını da reddedecek, bolge mahkemesine itirazım yine bir bucuk yıla yakın surecekti. Ustelik sonucu ne olurdu o da mechul.

Bu konu beni gunlerce gerdi, huzursuz etti. Boşanamamak, hukuk sistemine guvenememek, haklarımın ucup gitmesi ve zamanım.

Eşim protokolu hazırlayacak, velayet dışında bir talebim yok, ben onun olduğu şehre gidip duruşmaya katılacağım ve anlaşmalı olarak boşanacağız. Boyle işte, artık tek isteğim bu sacmalıklardan bir an once kurtulmak.