Bir arkadaşım benden 2-3 saat uzaklıkta başka bir şehire taşındı. Bir senedir goruşmuyoruz. Bazen yazışıyoruz ama yoğun calıştığım icin o bile cok az.
Birkac gun once beni arayıp carşamba gunune plan yapma size geleceğim dedi. Salı gununden geldi ama başka bir arkadaşında kaldı. Kucuk cocuğu var, kaldığı kişiyle cocukları arkadaş. O yuzden cocuğu getirdi aslında. Gelmişken bir akşam da sen de kalacağım dedi. Ben de tamam dedim. Ertesi gun Calışıyorum ama sabah annemler evde oluyor kahvaltı yapar gider diye duşundum. Ona da soyledim bu şekilde.
Biraz once mesaj atmış diyor ki yarın geleceğim musaitsin değil mi? Diğer arkadaşı bırakmamış bir akşam daha kal demiş. Ben de o carşamba gelecek diye ona gore ayarladım kendimi. Boyle olunca sinir oldum. Acıkcası şu ara yatılı misafir ağırlayacak durumda bile değildim. Ayıp olmasın diye şartlarımı zorluyorum. Yoğun calışıyorum ve eve gider gitmez koltukta uyuyakalıyorum. Gec gidiyorum zaten 8 bucukta evde olcam perşembe gunu dedim. Tamam dedi. Ama ben bir şey bulup iptal etmek istiyorum planı. Her defasında bu şekilde kendine gore ayarlayıp uymamı bekliyor. Acıkca konuşsam cok uzatır gerek yok. Ayıp etmek de istemiyorum ağırlamadım diye.
Uygun bir dille ne soyleyebilirim?