Merhaba KK
Kendimde gozlemlediğim garip bir durum var. Avukatım ve her gun bir suru kişiyle muhatap oluyorum. İkili dialoglarda hic bir sıkıntı yok fakat soz konusu grup icinde konuşmaya gelince tıkanıp kalıyorum. Mesleki anlamda hic bir zorlanmam yok,muvekkille goruşme veya duruşmada sıkıntı yaşamıyorum ama iş sosyal hayata donunce durumlar değişiyor. Mesleki eğitim seminer cok oluyor katıldığm ve bir suru yeni insanın olduğu ortamlara giriyorum,diğer insanlar da oraya yabancı ama benim elim ayağım dolaşıyor,ne konuşacağımı bilmiyorum konuşma başlatamıyorum her an sacmalayacakmışım gibi hissettiğimden coğunlukla konuşmuyor,soru soruyor veya onaylıyorum (
İcimden geldiği gibi davranamıyorum
Ozellikle son zamanlarda kilo aldım ve bu benim ozguvenimi azalttı,kendimle ilgili kaygılarımı coğalttı farkındayım.
Mesela bugun oğlumun okulunun duzenlediği bir kermesteydim ve kendimi hic rahat hissedemedim,tanıştığım insanlar oldu ama genelde ben sordum onlar cevapladı bana sormadılar karşılık olarak :/ meslek yaş memleket vs gibi basit sorular yani..
Cok mu gerekli bilmiyorum ama yeni ortamlarda kendimi kasmaktan bıktım,gittiğim bir kuafor kız mesleğime inanamadı,oğretmen gibisiniz avukatlar hic sizin gibi olmuyor dedi. Nasıl oluyorlar dedim
Daha konuşkan,yuksek sesli ve dişli gibi şeyler soyledi
Bana ezik demeye calıştı sanırım :/
Nasıl yenebilirim ya da yenebilir miyim bu durumu ??