Merhabalar.. Ben 25 yaşındayım ve yuksek lisans yapıyorum. Beni cok seven bir ailem var, doğduğumdan beri onlarlayım. Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmamışlardır. 1.5 yoldur konuştuğum erkek arkadaşımla da 2019 haziranda cok severek nişanlandım. Bu surecte ne kadar tartışmalar yaşadıysak da onunla şu anda iyiyiz, birbirimize alıştık. Ailesiyle tanışmaya gittiğimde beni cok guzel karşıladılar, ben de cok sevdim. Annesi cok ictendi. Sonrasında benim ailem nişanlımı tanıdı ve cok sevdiler. Ailelerimiz tanıştı ve onda da bir sorun yaşamadık. Nişan arefesinde ve sonrasında olaylarımız buyudu. Nişanlımın annesi nişanlımı sahiplenici tavırlar gostermeye başladı. Anneannesini gercek anlamda tanımaya başladım. Annesi ve annesi ilgiyi uzerlerinde bekleyen insanlar. Anneannesinin eşi 15-20 sene once olmuş ve kızlarından başka kimseyi duşunmeyip ustune etrafındakilere laf sokan bi yapısı var. Damadına yıllarca eşimi sen oldurdun diye suclamış ve hic sevmemiş. Halbuki adam kanserden olmuş. Kızının evliliğini zamanında onaylamadığı icin anneannesi damadını sucluyor yani.. Ben de bu tavırlarından dolayı onları gormeye gitmemi azalttım. Daha sonra nişanlımın annesinin babasını aldattığını oğrendim. Birkac gun duşundukten sonra nişanlıma anlatmanın doğru olacağına karar verdim. Anlattığımda annesiyle tartışmış ve valizini toplayıp benim yanıma geldi. 1.5 ay gibi bir surecte benim yanımda kaldı. Gitmek istemediği icin ben de kabul etmek durumunda kaldım evime.. Bir yandan huzursuzdum ailem duyarsa diye ama nişanlımı da oylece bırakamazdım.. Bu arada nişanlım askerden gelmişti ve iş arıyordu. Bir hafta once iş icin Bursa ’dan aradılar ve eşyalarını topladık birlikte. Gitmeden ailemle vedalaşayım dedi ve bana sen de gelsene dedi. Ben de kendimi gitmeyerek suclu duruma duşurmek istemediğimden gitmek istedim. Annesi bu surecte beni 1 kez dahi aramadı ve yeni yılını kutlamak icin aradığımda da telefonumu acmadı. Biliyordum ki etrafındaki herkese beni suclayacaktı. O gun gittik ve annesi hoşgeldin oğlum dedi ve bana tek bir soz dahi soylemedi. Sadece muhattabım sensin dedi oğluna. Ve biz tartıştık. Siz cok bencil bir insansınız filan dedim. Daha sonra biz Cıktık kahve icip konuştuk nişanlımla. O da dedi ki gitmeden senden son bir şey istiyorum, 1-2 hafta sonra gidip annemle tek başına konuşur musun dedi. İstemeyerek de olsa kabul ettim. Sonra anneannesiyle vedalaşmaya gittik. Annesi onceden oraya gitmiş ve buyuk ihtimalle annesini de doldurmuş. Bana dedi ki anneannesi sen de mi gireceksin iceriye? Nişanlım, benim olduğum her yerde o da olacak dedi. Daha sonra anneannesi bana hakaret etmeye başladı. Ben de dedim, kızıma sor neler yapmış sonra beni sucla.. Nişanlım da elimden tutup uzaklaştı oradan. Daha sonra bize daha fazla bulaşamasın diye annesine mesaj attım. Bizim sizinle aramıza mesafe koymamızın sebebi sizin babama yaptığınız yanlışlar filan dedim. Aldatma mesajlarının da ekran goruntusu bende vardı onları attım. Bir nevi bizden uzak dursun diye tehdit ettim yani. Cunku durmadan uste cıkmaya calışıp haksız yere beni sucluyordu. Sonrasında nişanlım Bursa ’ya gitti ve calışmaya başladı. Bu sefer babasını da doldurmuşlar, sen orada gecinemezsin filan demiş... Ben de iyice sinirlendim ve soylediklerini hazmedememiştim, tekrar mesaj attım. Eğer başkalarına duyurmamı istemiyosanız babamı doldurmayı bırakın dedim. Telefonum caldı ve nişanlımın babası aradı. Ben her şeyi biliyorum kızım siz gidin kendinizi kurtarın dedi. Şok oldum ve arkadan bana annesinden besleme demeler, hakaretler filan havada ucuşuyodu. Ben de kendimi tutamadım ve kotu kadın dedim. Aileme hakarete başlamışlardı cunku.. Bu olaylar olurken de babası ikimizi de susturmaya calıştı. Şok oldum. Aileme anlattım. Babam bu ilişkin bitmesi taraftarı. Fakat nişanlım iyi bir insan.. benim icin Bursa ’da yaşamak istiyorum diye kalktı gitti. Tek korkum annesini anneannesini şu an sildi fakat daha sonra yumuşaması.. Cunku saf temiz kalpli bir yonu var.. Ben ne yapmalıyım sizce.. Bana tavsiye verir misiniz? Ya ileride duğun olacağı zaman onlardan kimse olmazsa? Ki oyle olacak buyuk ihtimalle.. Ailemin durumu iyi fakat bu şeref, gurur meselesi ozellikle de babam icin.. Okuduğunuz icin teşekkurler...