Arkadaşlar merhaba,
Buna bir dert diyemeyiz belki ama benim sıkıntım diyelim adına;
İyi bir eğitim aldım, sevdiğim, kendimi geliştirdiğim maddi manevi tatmin olduğum bir işim var cok şukur. Ve maaşım da piyasa şartlarını duşunduğumde bir hayli yuksek. Net 9000 civarı maaş alıyorum.
Ancak hayalimdeki bolumu okumadım ve hayalimdeki mesleği yapamıyorum.
Turkiyenin en iyi şirketlerinden birinde Finansal analiz uzerine calışıyorum şu anda, universitede işletme okudum, yuksek lisansımı da işletme uzerine yaptım uluslararası mba mezunuyum. Yurtdışında okuma ve calışma imkanım da oldu, TRye dondum sonra.
Hayalim hep psikolog olmaktı. Puanım da yetiyordu hatta artıyordu da.
Ve ben daha idealist tercihlere yoneldim hayalimin peşinden gitmedim.
Şu anda 33 yaşındayım, 1,5 senelik evliyim, 7-8 aydır cocuk da istiyoruz ama surec tup bebeğe gidecek gibi gozukuyor.
Ama ben okumanın yaşı yok da diyorum icimden, cok gec değil diyorum. Bugun başlayabilsem 6 senede kendi muayanemi acıp hayalimdeki uzman psikologluğu yapabilirim diye duşunuyorum.
Ama lisans eğitimini calışırken okuyabilme gibi bir imkanım yok. İşim de ikamesini rahatca bulabileceğim ya da pat diye cıkıp aman başka yerde de bulurum boylesini diyebileceğim bir iş değil. ( Bu yuzden acıkca maaşımı yazdım yukarıda )
Cocuk icinde cok erteleme imkanım yok, eğer işten ayrılsam okurken cocuk yapsam desem tek maaşa duşucez. eşimin de benimle aynı seviyede aynı şirkette calışıyoruz, ama odemelerimiz de cok ve bir maaş sadece krediler duğun borcu kiraya vs gidiyor zaten. Ayda su anda 4000 tl elimizde zor kalıyor eşimle 2mizde calışırken. Tek maaş yetmez krediler bitmeden ki onlara da rahat 1,5 sene var.
Bu sefer cocuğu da allah nasip ederse eğer, cok iyi şartlarda buyutme imkanım olmayacak en azından ilk seneler.
Boyle bir durum işte, cok icimde uhde kaldı. Cok isterdim psikolog olarak calışmayı, insanlara yardımcı olabilmeyi, insan psikolojisini keşfetmeyi vs.
Adım atmak icin elim kolum bağlı gibi geliyor ve bu da biraz icimi sıkıştırıyor.
Boyle işte paylaşmak ve farklı goruşleri dinlemek istedim sadece.
Sevgiler herkese.
GUNCELLEME
Arkadaşlar selam,
Haftasonu eşim kullanıcı adımı tesaduf eseri olsa da gormesin diye yorum yazamadım size

Cok eski konularım var cunku, hihihih

Haftasonu bu konu uzerine uzunca duşundum, yazdıklarınızı da icselleştirdim ve bir karar verdim.
Bu işi meslek olarak yapabilmek icin tum standartlarımdan, şu anki işimden ve cocuk hayallerimden bir sureliğine de olsa vazgecmem gerekiyor.
Uygulanamaz değil belki, ancak fazla radikal bir hareket ve gunumuz şartlarında altın yumurtlayan tavugu kesmek gibi gercekci yaklaşırsam.
Biyolojik olarak cocuk icin de 7-8 senem var max ve zaten pcodan muzdaripim, bu sure icerinde hamile kalıp kalamayacağım da belirsiz. Hicbir sorunu olmamasına rağmen yıllarca uğraşan insanlar var. Dilerim allah herkesin gonlune gore verir ve isteyen kimsenin kucağını boş bırakmaz.
Bu yuzden hayat standartlarımı korumaya ve işime daha da sıkıca sarılmaya karar verdim.
Ama bu kadar da değil

Bir meslek olarak yapamasam da, psikoloji yuksek lisansı yapmaya karar verdim.
Sonrası icin de guzel planlarım var. 12 yıldır aktif bir şekilde kurumsal firmalarda calışıyorum ve kabul edelim ozellikle metropollerde yaşayan bizler bu tempo ve stresi cok zor kaldırabiliyoruz.
Bu yuzden kurumsal psikoloji alanında kendi kendime de olsa

Mevcut iş deneyimim, bireysel tecrubelerim ve psikoloji yuksek lisansını harmanlayarak bir şeyler uretmeye calışacağım.
Kurumsal firmalarda duygusal zekanın geliştirilebilmesi veya şema terapinin iş hayatında daha profesyonel bir şekilde hareket edebilmek icin bireyin kendi kendine uygulayabilmesi gibi şeyler olabilir, kafam corba gibi şu an bilemiyorum bunlar ilk aklıma gelenler

Bu duşuncelerim ile ilgili olarak şirketimdeki ik'dan bir arkadaşımı aradım bu sabah, biraz fikir yuruttuk şirket icinde aktiviteler toplantılar vs gibi şeyler konusunda destek olmaya acık bir yapıları olduğunu soyledi.
Hayallerinin peşinden giden bir suru arkadaş deneyimini paylaşmış, helal olsun diyorum canı gonulden ve yolunuz acık olsun.
Hepinize tatlı, candan yorumlarınız icin cok teşekkur ederim.
Sevgiler