kızlar eşimin erkek kardeşi bizde kalıyor bi kac gundur. 20 sine yeni girmiş bi cocuk benden 7-8 yaş kucuk.
sorunum şu ki eşim birilerinin yanında nasıl davranacağını nasıl konuşacağını bilmiyor ozellikle de bu birileri kendi tarafındansa.
evle veya benle ilgili eleştiride bulunur, bi şeylerin hesabını sorar.
ben belki 500 kere demişimdir ki ona "birinin yanında duzgun davran duzgun konuş hesap sorma, kendince beni haksız bulduğun bi şey olsa bile bunu hemen o an insanların yanında dile getirme yalnızken soyle"
ya bi insana laf bi defa soylenmez mi? anlaması icin 501. konuşmayı da mı yapayım bilmiyorum ki.
kardeşinin yanında salondan bana bağırıyor "o dolaptaki eşyalarını alsana niye orda onlar" yahu ne gereği var şimdi cocuğun yanında bu lafın? bu sadece bi ornekti daha buna benzer davranışları cok. hemen sesini yukseltir birinin yanında hemen artistlenir.
yalnızken sorun etmediği bişeyi birinin yanında sorun eder şımarır resmen.
demin sofrada oturuyoruz kardeşinin yemeği bitmiş kalktı kendine yemek koydu cocuk. eşim hemen onun duyacağı şekilde kalksana sen neden koymuyosun ne zaman duzelicen bilmem ne.
ya noluyoruz cok istiyosan kalk sen koy kardeşine. madem o misafir madem kendisi koyamaz kalk sen koy. hadi işten yorgun geldin kalkmıyosun tamam anlarım bırak kendisi koysun o zaman neden hemen bana bakıyosun be adam? ben de yemek yiyorum orda sizin gibi, ben insan değil miyim yemeğimi bolup kalkayım neden ben yani?
hadi yaşca buyuk birisi olsa anlarım haklı derim ama benden kac yaş kucuk cocuğa da hizmet edicem ben zaten yemeği yapmış sofrayı kurmuşum, "misafir" adı altında her gelene bana hizmet ettirmek istiyor.
e benim kardeşim de annem de geliyor ama benimkiler senin cayını bile sana getiriyorlar onlar misafir değil mi? o zaman neden rahatsız olmuyorsun?
ben de tepkimi gosterdim kalktım başka odada oturuyorum oğlumla.
kızlar haksız mıyım biriniz de haksızsın derseniz gidip ozur dileyeceğim.