-> "Molotofkokteyli atacağınıza, demokrasi kokteylimizden tadın" diyen Egemen Bağış, ilk albumuyle Hip Hop piyasasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor...
-> Facebook'ta "Arkadaşlar, babamı kaybettim" iletisi 56 kişi tarafından beğenilen genc, nasıl bir tepki vermesi gerektiğini kestiremiyor...
-> Zonguldak'taki secim konuşmasından sonra hızını alamayan Başbakan Erdoğan, Kutahya'da halka seslendi: "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yuceltecek olan sizlersiniz..."
-> Arkadaşlık isteğinin kabul olmasıyla umitlenen genc, "ilişkisi var" ile sarsıldı...
-> Menemenspor - Yeniturgutluspor macı oncesi verilen dostluk yemeğinin ardından hesabı kimin odeyeceği konusunda cıkan anlaşmazlık kavgaya donuştu...

-> Universiteye başladığı ilk hafta bitmeden bolumundeki herkesin memleketini ezberleyen oğrenciye, İl Nufus Mudurluğu'nce plaket verildi...

-> İki kişi oldu...
-> Turkiye'nin ilk R&B/Hip-Hop albumunu yapma iddiasıyla studyoya giren Motha'full ucuncu turku albumunu cıkardı...
-> Matematiksel olarak kumede kalmayı garantileyen Galatasaraylı oyuncular icin yonetim kesenin ağzını actı...
-> Sezon icinde calıştırdığı hem Konyaspor hem Kasımpaşa kume duşen Yılmaz Vural, gelecek sezonki hedefini acıkladı: "3 takımı da ben duşureceğim!..."
-> Yusuf Guney, eşsiz yorumunu borclu olduğu, burnundaki o fazla kemiği sigortalattı...
-> Halkla kaynaşma amacıyla polis ve cocuklar arasında yapılan macta cocukların 3-1 yenilmesi uzerine bolgede gerilim bir kez daha yukseldi...

-> Her iki ayağını da iyi kullanan kaleci arayışlarını yoğunlaştıran Menemenspor'un transfer politikası sorgulanmaya başlandı...

-> Turk Psikiyatri Derneği, Başbakan Erdoğan'ın acıkladığı kanal projesi'nin "cılgın" olduğunu onayladı...

->Mayıs Ortasına Gelinmesine Rağmen Havaların Hala Isınmamış Olmasını Protesto Eden Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Onune Siyah Celenk Bıraktılar.

Mayıs ayının ortasına gelinmesine rağmen havaların bir turlu duzelmemesi nedeniyle bir suredir ulkede yukselen gerilim, meteorolojiden gelen "Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek, yağışlar aralıklarla etkisini surdurecek" şeklindeki acıklamanın ardından catışmalara donuştu. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak uzere bir cok ilde yoğun katılımlı protesto gosterileri duzenlenirken, cıkan olaylarda 20'den fazla gosterici de gozaltına alındı .
Protesto eylemlerine en buyuk desteği veren Cumhuriyet gazetesi, dunku baskısında siyah başlık ile cıktı ve 2002'den 2011'e yıllık hava durumu grafiklerini, 1923 - 1938 arası grafikleriyle karşılaştıran bir manşeti okurlarına sundu. Gazetelerin one cıkan diğer manşetleri ise şu şekildeydi:
Yeni Şafak: "Mayıs'ta kavrulan vatandaşlar AKP ile nefes aldı"
Hurriyet: "Hukumet bu sese kulak vermeli"
Taraf: "Genelkurmay hesap versin!"
Zaman: "Amerika'dan Turk ekonomisine ovgu"
Sozcu: "Ata'm guneş acmıyor"
Vakit: "İşte rahmete kufredenler"
-> Latin Amerika Ulkeleri Adına Acıklama Yapan Ekvador Devlet Başkanı Rafael Corrado: "Okyanus Otesi Diyerek Bizi mi Kastediyorsunuz?"

Son zamanlarda sık sık Turkiye gundemine gelen "Bu bir okyanus otesi operasyondur", "Goruntuler okyanus otesinden sızdırıldı" gibi iddialar, sonunda Latin Amerika ulkelerinin sabrını taşırdı. Konuyu ele almak uzere Ekvador'un ev sahipliği yaptığı bir zirvede biraraya gelen Latin liderler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, toplantıdan cıkan ortak karar "Tukiye'nin kimseyi daha fazla zan altında bırakmadan, kimi kastettiğini bir an once acıkca soylemesi gerektiği" yonunde oldu.
Brezilya'nın Devlet başkanı Dilma Roussef, ilk zamanlar "okyanus otesi" deyimine pek takılmadıklarını ancak sonra bir değil, iki değil Turkiye'deki her tartışmanın aynı kapıya cıkması uzerine sabırlarının taştığını belirterek şoyle devam etti:
"İstihbarat orgutleri raporları getirip koyuyor onumuze, hep bir "okyanus otesi" lafı almış başını gidiyor. 'Benim haberim olmadan siz mi bir şey yaptınız Turkiye'ye? Acık konuşun cocuklar' diyorum. 'Başkanım bizim ne işimiz olur Turkiye'yle' diyorlar. Onlar da haklı ama işte bilemiyorsun ki. Bir defa oncelikle okyanus hangisi, bunu bir netleştirmek lazım. Hayır, emin olamıyoruz bir turlu, bize mi deniyor, ne oluyor, ne bitiyor? Derdin ne ise acık acık soyle kardeşim. Brezilya'yı neden şuphe altında bırakıyorsun?"

Brezilya Devlet Başkanı'nın ardından sonra soz alan Şili Devlet Başkanı Manuel Rodena'nın Haiti'yi itham eder şekildeki sozleri ise toplantı salonunda gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu. Rodena'nın, Haiti Devlet Başkanı'nı işaret ederek, "İşte burdayken yuzune de soyluyorum. Ben sizden şupheleniyorum acıkcası, okyanus otesi bence Haiti" demesi uzerine sert tartışmalar yaşanırken, karşılıklı suclamalara Arjantin, Bolivya ve Peru gibi ulkelerin de katılması toplantıya bir sure ara verilmesine sebep oldu.

Aranın ardından, toplantıda ilk kez soz alan Jamaika Devlet Başkanı Jeevan Robinson'ın "Arkadaşlar, bir saattir ne konuşuluyor inanın bir şey anlayabilmiş değilim ama heralde bizle alakası yoktur" şeklindeki sozleri diğer katılımcılar tarafından tatmin edici bulunurken, zaten toplantıya da yanlışlıkla davet edildiği ortaya cıktı.

Toplantının sonunda, ev sahibi ulke Ekvador'un Devlet Başkanı Rafael Corrado kapanış konuşmasını yapmak icin tekrar mikrofon başına gecti. İlk olarak, altında 15 Latin ulkesinin imzasının olduğu bir kınama mektubunu yanında bir dunya haritasıyla birlikte Turkiye'ye yollayacaklarını dile getiren Corrado, "Sırf Latin ulkesiyiz, nasıl olsa bunlardan zarar gelmez diye mi duşunuluyor bilmiyorum ama ne olacağı hic belli olmaz. Bizi de oyle hafife almasınlar" diyerek oturuma son verdi.
alıntıdır...