Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya calışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir kopek sahiplendik. İlk zamanlar bize cok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız duzeldi ve ufaklık biz evden cıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gun yalnız kaldığında yan komşum gelip kopek havladı tum gun, ben uyuyamıyorum. Şikayetciyim bu kopekten hal caresine bakın dedi ve ondan sonra calışmalara başladım, tabiki anında duzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde cıkması cok strese sokuyor onu.
Bugun yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kac kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı calması bir oldu. Biz gece calışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Kopek tum gun havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna cozum bulun dedi. Anlattık ama adam cozun deyip duruyor. Yavaş yavaş oğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gun uzun sure yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Kopekten şikayetcilermiş vs vs) benim cocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi duşunun. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim oyle dememem yonunde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Zorunlu guncellemeler:
1. Kopek 2 gun boyunca yalnız kalmadı.
2. Kopek gun icerisinde ayda 2 kez yalnız kaldı. İlk kez kaldığında ne kadar havladığını bilmiyorum, ikinci kez kaldığında kamera takibi yaptığım icin sadece 3 saat havladığını soyledim.
3. Kedi kardeşleri var evde ama sorun insanların gitmesi, terkedildiğini duşunuyor şu an.
4. Evim kapalı, bana ait bahcesi olan bir yer. Burada oturma sebebim de bahce zaten.
5. Oturduğum semt oyle nezih bir yer değil. Her gun halı silken komşuların, bir suru iş yerinin olduğu, 3 bahce yanımda tavuk kumesi olan, sokak hayvanlarının bol olduğu, kentsel donuşum bolgesi.
6. Bebek sesine takılanlar icin kopek kucuk desibel olarak aynı. Kolikse vs gectim ay icinde 2 kez yuksek sesle bir gurultu cıkarmayan cocuk var mı gun icinde? Beni şikayete gelen komşunun torunu gelince bile kaldıkları sureyi biliyorum ben cunku cocuk ağlıyor, hopluyor, zıplıyor ve bunlar akşam oluyor. Komşu yaşlı değil bu arada erken evlendiği icin torunu var. 40-50 yaş bandındalar karı koca.
7. Ben hayvandan anlamayan, eğitim bilmeyen biri değilim. Veteriner hekimim.
8. Kanunlardaki boşluğu kullanıyorsun diyenlere de şunu soylemek istiyorum. Okb sahibi bir komşunuzu her gun temizlik yapıyor diye nasıl şikayet edip evden attıramıyorsanız, anksiyete hastası bir kopeği de ayda 2 kez havladı diye attıramazsınız.

Başka guncelleme yapmama inşallah gerek kalmaz.