Selam kızlar, dertlerşmek icin yazıyorum, cevremde dertleşecek kimsem yok, kimse gelip cemkirmesin bana. Bu formda acaiyip insanlar dolaşıyor, bir anda suclu cıkarırlarsa beni hic şaşırmam. Millet depremle salgınla uğraşıyor senin derdine bak demeyin. Onlara da uzluyorum Allah yardım etsin.

NOT: İcimi dokmek icin yazdım, eleştiri almak icin değil.

Hayatım hep zordu, kız olduğum icin hep zor bir cocukluk yaşadım. Ozellikle babam yuzunden. Kız cocuklarını kazıp gomulmesi gerektiğine inanan bir babayla buyudum. Surekli aşağılar dururdu bizi, ilk kız olduğum icin ozellikle beni. Abartmıyorum... Allah boyle bir adama uc kız verdi, işin komiği o.

Cocukluk falan yaşadım, ev işlerine yardım edip buyuduk işte. Okul hayatı aynı. yoksulluk, aile baskısı ulke şartları, gencliğimi falan yaşamadım. Resmen eve kapatıldım. Şimdi her şey ustume ustume geliyor, yoruldum. Dindar bir insanım ama yaşamak boyleyse şukredilecek bir tarafı yok.

Şimdi nesi zor diyeceksiniz, hayat guzel diyeceksiniz, değil canım kardeşim... Herkes aynı şartlarda yaşamıyor. Gulluk gulistanlık hayatlar değil bizimki. 30 senedir surunuyorum, bıktım artık.

Yıllardır iş bulamıyorum, en son uc yıl once calıştım. Kpss hazırlanayım dedim, puanlar aşırı yuksek. Kitaplar, dershane hepsi para. İş arasan yok, iş bulsan hele kucuk yerlerde adam yerine konmazsın. Duşuk ucret, cok iş yuklerler ustune. Kucuk goren tavırlar, sonrada sudan bir sebepten kovarlar. daha neler neler calışan bilir.

Maddi durum boyle. Aşk desen hepsinden beter. Sevgilim oldu ama hic aşık olmadım. 30 yaşındayım, aile baskısı ile nişanlandım adam evli cıktı. Ustelik iki yıldır nişanlıydık. Şimdi aşağıda yazarlar, iki yılda nasıl anlamadın. Adamın alnına yazmıyordu. Eş dost herkes tanıyor adamı, herkeste bekar biliyor, gidip araştırmadım kutukten..... meğer memleketinde karısı varmış. hala atlatamadım ne yalan soyleyeyim.

Anne babamın evde kaldın demeleri, paran yok sohbetleri, bir hayat kuramadın demeleri, daha doğrusu aşağılamaları, millet unv okumadan iş buluyor sen iki unv bitirdin işin yok demeleri, kpss zorluğu. Ne yapayım bilmiyorum artık. Artık eziliyorum bu hayatın altında. inancım zayıfladı artık............

Dertleşmek icin yazdım, okuduğunuz icin teşekkurler.