Galiba biraz uzun olmuş, kusura bakmayın.

Merhaba hanımlar. Her şey Knut Hamsun'un, dunya nimeti adlı kitabını okumamla başladı.
Bu kitaptan sonra kendimle ilgili bir takım ic sıkıcı duşunceler, arka planda beynimi kemirir oldu. Sizin de goruşlerinizi almak istedim.
24 yasındayım. Coğunlukla masabaşı olan bir işim var. Butun gun her turlu insanla muhattabım. Gunumun en az 7 saati aralıksız konuşarak geciyor. Somut hicbir şey ortaya cıkarmıyoruz. Aslında mesleğimi seviyorum, bunun icin cok calıştım ancak bir senedir, somut hicbir şey uretmediğimi duşunup daralıyorum. Daha uretken bir şeyler yapmak istediğimi, ortaya somut bir şeyler cıkarmak icgudusunu hissediyorum. Uretici olmak istiyorum ama bunu nasıl yaparım, nereden başlarım bilmiyorum. Ne yapmak istediğimi de bilmiyorum acıkcası. Tek bildiğim icimdeki, somut bir şeyler ortaya cıkarıp bunları geliştirmek, insanlara gostermek/karşılığını almak arzusu. Zaman hızla akıyor ama bir dikili ağacım yok gibi hissediyorum. Potansiyelimi başka alanlara yonlendirseydim acaba neler yapabilirdim merak ediyorum. Şu kısa omrumde konuşmak, okumak dışında hicbir şey yapmadım. (Halbuki cizimim iyi(ydi). Ortaokulda hocalarım sanat okuluna gitmem konusunda aileme cok baskı yapmışlardı. Ama soz konusu değildi(!). Hayal gucum geniş(ti).) Şu an sanki, her gun lafla peynir gemisi yurutuyormuşum gibi hissediyorum. Sizce yeni bir şeyler denemek, uretici bir şeyler yapabilmek, bundan maddi gelir elde edebilmek(?), benim gibi sıfırdan başlayacak bir insan icin, bu saatten sonra cok mu zor? Yeniden bir universite okumak mı gerekir(vakit kaybı)?
Bunca yıl ben ve neredeyse tum arkadaşlarım, hicbir şey uretmeden nasıl yaşamışız, şok oluyorum. Guya bizler başarılı cocuklardık, başarılı(!) meslekler sectik, bedenen yorulmuyoruz ama sosyal cevremiz, adımız ve kazandığımız para ile satın aldıklarımız dışında hicbir şeyimiz yok.(Coğu arkadaşım kendini gezmeye, yemeye icmeye, daha cok calışmaya veriyor ancak ben gezmeyi seven bir insan değilim.)
İnanılmaz bilgi akışı olan bir cağdayız, ne nasıl yapılır her turlu bilgi internette var ancak cevremde gercek bir zanaat/sanat/becerisi, bilime katkısı olan hic kimse yok(babam haric). Duşuncelerinize ihtiyacım var. Hezeyanlarımla sıktıysam ozur dilerim. Okuduğunuz icin teşekkurler.