Hanımlar Selamlar,
Nasılsınız iyisinizdir inşallah, ben son 3 senedir tam anlamıyla iyi olamadım da cunku..
en ufak bi fikir bi yorum bile hayatımı değiştirebilir, sizlere cok ihtiyacım var.
Daha once ki konularım mevcut. Benim derdim mesleğimle.. Nerdeyse hayattaki tek derdim.. Allah daha buyuk dertler vermesin hicbirimize..
3 senedir mesleğimde aktif calıyorum.. bu 3 senedir put gibiyim.. ruhsuz gibiyim.. yaptım işten asla mutlu memnun değilim.. isteyerek de okumadım zaten.. aile baskısı cevre baskısı derken kendimi icinde buluverdim..
3 senede 4 iş yeri değiştim. sorunun iş yerinde olmadığını anladım. sorun meslekte.. işim rahat.. coğu meslektaşıma gore maaşım iyi.. haftasonu resmi tatiller vs tatil rahatım yani. ama gel gor ki mutlu değilim.. rahat batması değil keşke oyle olsa..
her mutluluğum yarım kalıyor. boyle doyasıysa mutlu olduğum tek bi an bile yok cunku ertesi gun yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma duşuncesi beni hırpalıyor derinden.
bu konu ile alakalı herşeyi bırakıp yurtdışına gitme temalı duşuncelerim vardı, baya linc yemiştim hatta. eşimin terfi alabileceğinden bahsetmiştim. ve aniden cok erken beklemediğimiz anda terfisini aldı mudur oldu, şuan asla bu kotuluğu yapıp herşeyi bırak diyemem..
bu fikir iptal olunca mesleğimle alakalı iş yeri acma duşuncesine girdim. danışmanlık firması. piyasa o kadar kotu ki.. ve tamamen siyasi cevreden donuyor işler.. o yuzden bu fikir de suya duşmuş gibi şuan..
sıfıra sıfır elde var sıfır.. şimdi ne duşunce var ne umut.. en kısa yoldan nasıl başka bi mesleğe gecebilirim hic bi fikrim yok. yeniden uni sınavına girmek vizeler finaller gozumde o kadar buyuyor ki. ama başka carem olmayınca bunu bile goze aldım.
şimdi sorularım şu.
oturup 1 sene kpss calışsam mesleğimde atama yok. duz memurluk deniyor ama duz memurluk ne oluyor bi turlu anlayamadım ben. cunku butun atamalarda nitelik kodu oluyor ve onlar uymuyor. Kpss uzerinden katipliğe falan mı girsem diye duşundum veya başka neleri tercih edebilirim ?
ikinci tercih 2 yıllık bi bolum okumak ozel uni de duşunuyorum. anestezi teknikeri tarzı. sağlık alanına ilgim var. atamaları da guzel gibi gordum. veya onerebileceğiniz guzel bolumler var mı 2 yıllık ?
ucuncu ve son tercih 4 yıllık yeni bi bolum okumak. 4 yıl asla sabrım yok esasen. şuan 26 yaşındayım ve 28 29da hamile kalmayı duşunuyorum, vize finallere karnı burnumda girmek urkutuyor beni acıkcası. 4 yıllık da hemşirelik veya oğretmenlik tarzı bişi duşunuyorum.
velhasıl kelam kafam corba durumunda.. bana bi el atın nolur..
edit: cevre muhendisiyim ve iş guvenliği uzmanıyım