Selamlar herkese. Beni cok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama cok uzuyor beni.

Konu ablam... İkimiz de calışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkcıyım ablam ozelde oğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir cocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yuz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım cok şukur fakat ne zaman calışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, canta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine gondersene tarzında... hepsini gulerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir donem işsizdim o donemde bile bana canta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya secip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. cunku ona almadığımda kuser ve aylarca ben ozur dilemeden konuşmaz. gonlunu alırım iki gun sonra yine aynı konular başa doner. kalbim kırılıyor cunku yine boyle bir durumdan dolayı doğum gunume yakın kusmuştu bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gununu kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o gunu asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gozum yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir surprizi dahi olmadı bugune kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de gotursene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık cok karışır dedim. konu kapandı... guzelce konuştum abla boyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gercekten bilemiyorum beni aydınlatın