hipoaktivite hipoaktif nedir
Ozelde geleneksel Annesinin veya babasının yaptıklarını yapmayarak,yapmadıklarını yaparak ebeveyn olma refleksi;Gunumuzde ruhsal sorunları olan(en azından oz saygısı-oz guveni bulunmayan)ve bu sorunları yaşamın bir gereği gibi algılayarak farkına varamayan yığınlara sebebiyet vererek ebeveynleri vebal altında bırakıyor.
Ozel oğrenme gucluğunu yok saymak bu rahatsızlığı yok etmez.Başa gelindiğindede teşhis edebilme/tedaviye katkı sağlama ve tanı/tedavi uzmanına ulaşma konusunda beveynleri bi care ve vebal altında bırakır.
Site sakinleri bu gun cocuksanız,yarın ebeveyn olacaksınız.
Bilmiyordum/bilemedim-ah keşke bilseydim dememek icin lutfen cocuğu tanıyacağınız/cocuğun yetişmesine katkı sağlayacağınız kitapları okuyun,kendinizi eğitin.

Ozel oğrenme gucluğu ZEKANIN yetersizliğinden kaynaklanan bir problem değildir!!!
Oyle ya da boyle sosyal cevremizin dayattığının dışında yaşayabilme şansını biz kacırdık. Adil olan; Cocuğumuzun, Bizim nimetlerinden faydalanamadığımız sonsuz zenginlikteki yaşamın vaat ettiklerini goren, FARK eden ve kendisi icin neyin iyi olduğunu bilip tereddutsuz o iyileri alıp kabul eden, kıymetini bilip en harika şekilde kullanan/değerlendiren birey olmasını sağlamak.
Evimizin icerisinde anne ve baba olarak once bir birimize ve cocuğumuza saygılı davranıp, yalpalamadan/tereddut etmeden, gecikmeden ve telaşa kapılmadan alınması gereken kararları alarak. Bu kararları ısrarcı ve inanclı bir şekilde uygulayarak. Bir birimizle ve cocuğumuzla ikiyuzlu olmayan, karmaşadan uzak bir sadelikte ilişki kurarak. Olabileceklerle, olmazları oğretirken! Cocuğumuza hem net ornek olup hem de sebeplerini basit ve anlaşılır şekilde izah ederek sağlam kişilikli, guvende olduğunu bilen, guvenilir,Oz guven sahibi birey olmasına katkı sağladık.
Bizim dışımızdaki aile bireyleri(Dedeler ve Nineler ile amcalar/halalar, teyzeler/dayılar)bizim yerleştirmeye ve yaşatmaya calıştığımız yetiştirme tarzına katkı sağlayıp, asla cocuğumuzun yaşam disiplinini ve şevkini bozacak/gereksiz şımartmalar yapmaması işimizi kolaylaştırdı. Dikkatli davranıyoruz.
Evet yukarıda ozetlenen titizliğe sahipsiniz ve FAKAT
‘’Birkac aydır ilkokula devam eden cocuğumuzun evde gonul huzuru icerisinde okul hayatının devamını kesintisiz yaşayabilmesi icin cok ozenli ve dikkatli davranıyoruz..
Neredeyse somestri tatili yaklaştı. Okuma yazma esnasında bir birine benzeyen harfleri (b ile d yi-m ile n yi) karıştırıyor. Benzer seslerin olduğu bir yazı okuduğumuzda duyduklarını yazamıyor. Yazarken aynada gorulur gibi(Ali yi ilA olarak) yazyor. Okurken satırları ya atlıyor ya da okuduğu yeri kaybediyor. Yavaş okuyor. Okuduğunu anlamıyor. Harflerin sırasını(okulda yerine Okluda yazarak)karıştırıyor. Yazdığı yazıyı bir turlu sayfaya yerleştiremiyor, satırlar eğri buğru gidiyor. Harfleri ecik bucuk yazarak şekillerini bozuyor. Uzun cumleleri, tarif ve talimatları dinlemiyor. Dinlese de anlamıyor veya takip ederken cumlelerin başını kacırıyor. Once-sonra, dun-bugun gibi zamanı anlatan ifadeleri cumle icerisinde yanlış kullanıyor. Saati ne kadar ısrarla oğretmeye calış sakta oğrenemiyor. Mevsim, ay, gun gibi sıralı bilgileri doğru sırayla soyleyemiyor. Sağ-sol ayrımı yapamıyor. Matematiği oğrenmede cok zorlanıyor.’’
Bunlar yetmezmiş gibi/bunlara ilaveten, aşırı hareketli hiperaktif veya hareketleri aşırı yavaş Hipoaktif ve dikkat eksikliği var diyen ve cocuklarının bu yaşadığını ciddiye almadıkları icin 4-5 ci sınıfa gecse de okuma yazmayı oğrenemeyen cocuklara sahip aileler de var bu hayatta.
Bu gibi/buna benzer sorunların pusuda cocuğunu beklediğini fark edebiliyor musun.
Ozel oğrenme gucluğu tanımlarından bir kacının cocuğunda baş gostermesi halinde buna goz yumup ele Âleme, daha da onemlisi egona rezil olmaktan kurtulduğunu sanacak mısın?
Doğum oncesinde annenin yetersiz beslenmesi, gecirdiği enfeksiyonlar ve ilac kullanması/Doğum esnasında gorulen anormal bir durum(kordon dolanması-travmalar)/Beyinde gorulen gelişimsel gecikmeler/kalıtsal yatkınlık bu sorunun sebeplerinden bir kacı.
Erken tanı ve Uzman mudahalesi ve eğitim desteği ile cocuğun probleminin cozumu ilacsız kolaylaşacaktır. Gerekli yonlendirme ve eğitim desteği ile sorun KEMİKLEŞMEDEN cozule bilmektedir.
Bu normal ya da normalin ustunde ZEKÂYA sahip cocuklarda gorulebilen bir oğrenme problemidir.
Okulda bu tur sorunlarla boğuşan cocuğu olan ebeveynler lutfen Uzmandan yardım almaktan sakınmayın.
Cocuklar sadece sizin ve soyağacınızın değil Dunyanın da geleceğidir.