kızlar
birkac ay once uyuz hastalığının hortladığını duydum .sosyal medyada uyuz olanların yorumlarını falan okudum ilaca direncli ve zor geciyomuş. aylarca cekenler varmış. haliyle korktum birkac gun kafam takıldı ya bana bulaşırsa benden cocuklarıma .kucucuk bebeğim 4 yaşındaki kızımın boyle kaşındığını duşunup durdum sonra bu duşunceleri kafamdan attım.
1bucuk ay once gripten dolayı cocuklarımı acile goturdum biz ordayken 6 tane uyuz vakasının geldiğini konuştular doktorlar.bebeği gosterdık kızıma sıra gelmeden cıktık hastaneden bize bulaşmasın diye.cok şukur uyuz falanda olmadık.
neyse dun annemlere oturmaya gitmiştim ben ordayken koylumuz olan kadın ve cocukları oturmaya geldi işte tokalaştık dip dibe oturdum ben bu kadınla.eve geldiğimde cok hafif vucudumda kaşınmaya başladı ben kuruntu yapıyorum gecer dedim uyudum sabah annemle konuşurken benden sonra başka akrabamın oraya geldiğini ve bu koylu kadınla tokalaşmadklarını (kadında uyuz olduğunu duymuşlar falan)soyledi. tabi ben tedirginim duyduğumdan beri uyuz bulaşsa bile etkisini hemen gostermiyormuş şuan zaten deli gibi kaşınmıyorum ara ara vucudumda bi yerler kaşınıyo ama cok hafif .ovuşturunca geciyor.
kızlar psikolojik mi yoksa uyuz mu oluyorum (kusura bakmayın uzun yazdım)