Kucuk bebekler kendi yansımalarına bakmaya bayılırlar. İşte bebeğinizin ilgisini cekmek icin duzenlenmiş, ayna ve parlak yuzeyleri iceren bazı basit oyunlar.
Yansıtıcı yuzeyler bebeklerin ve yeni yurumeye başlayan cocukların kendi vucutları ve yuz ifadeleri hakkında bilincliliklerinin gelişmesini sağlar. Bu tur faaliyet bebeğinizin kendi kendine veya sizinle birlikte zevk alacağı bir gorsel konuşmadır.
Yaş aralığı
0-12 ay
1. Adım
Bebeğinizi kucağınıza alınız ve gozlerinin onunde yansıtıcı bir yuzey tutunuz. Bu bir ayna, parlak aluminyum kağıt veya parlayan bir CD olabilir.
2. Adım
Parıldayan ışığa bebeğinizin gosterdiği reaksiyonu izleyin. Hatta belki gozlerinin onunde dans ettikce bu hızla gecen imajları yakalamaya bile calışabilir.
3. Adım
Veya bir aynanın karşısına yerleşin ve bebeğinizin yuzunu kendinizinkinin onunde tutun. Yuzunuzu değişik bir şekle sokun ve ne olduğuna bakın - sonuclar her ikiniz icin de bir sevinc kaynağı olacaktır.
Gereksinimler
* Kucuk, kırılmaz plastikten aynası
* orta boy, kırılmaz plastikten el aynası
* Aluminyum folyo kağıdı
* Aluminyum folyo
* CD
Hileler
Ayna oyunlarını yolda yanınızda goturmeniz kolaydır - yolda da oyle! Cantanızda kucuk bir el cantası taşıyabilir veya o anda herhangi bir şey bulabilirsiniz. Mesela aluminyum kağıt bir magazinin cevresine, bir parca ticari amacla gonderilen postaya, bir kaşığa, bir sopa veya bir parmağa sarılabilir - ve bu parmak sallanırken bebeğinizin gozlerinin onunde mutlu sonuclar doğurur.
alıntı
Ayna ve parlak yuzeyleri iceren oyunlar
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Ayna ve parlak yuzeyleri iceren oyunlar