Oncelikle otobuste hamilelere,elinde yuku olanlara,yaşlılara sıklıkla yer veririm. Hayatimda ilk defa buyusehirde yasiyorum yer bilmiyorum toplu tasima duraklarini bilmiyorum her yere navigasyonla ulasim sağlıyorum.bugunde derhsaneye kitapciya falan gideceğim sirtimda 4 tane kitap kirk bes dakikaya yakin sağdan sola yurudum ayagimda da alcaktopuklu hem sirtim hem de ayaklarim agriyor. Otobuse bindim oturdum benden bir durak sonra yaşlı bir amca bindi on on bes saniye yerimden kalkmami bekledi kalkmadım en sin "yaslilar dururkende gencler oturuyor" dedi gecti. Bir de bir etti sustum. Neyse sonra bir durak sonra kalktim kapiya yurudum ayni amca gene "madem kalkacaktin neden az once bana yer vermedin"dedi. İki de iki etti sirtim agriyordu dedim. Bu defa da "Neyse gec gec dedi" ve eliyle gec gec isareti yapti. Ucte uc edince susmadim artik "Bu yasina gelene kadar kendine araba alsaydin"dedim. Otobusteki teyzeler beni cık cıklamaya başladı. Teyze drdigim de 40-45 yasindalar maksimum yanyana oturmus dedikodu yapıyorlar. Cok sinir oldum durakta inmeyecek olsam "madem siz kalksaydiniz"diyecektim. Haksiz miyim sizce
? Ben o kadar yorgunum sirtimda kitaplarim elimde posette kitabim var. Amca gayet iyi giyimli boynunda kirmizi salı basinda sapkasi guzel de bir kabani var. Bu yasa gelene kadar birikim yapip araba alsaymış.
GUNCELLEME
Ay iyi ki bir yer vermeyeyim demisim. Ne ahlaksizligim ne gorgusuzluğum ne de anlayissizliğım kaldı. Herkes lafı bir yere cekiyor. Yaşlıymış he deyip gecseymişim ya biri size el hareketi yapsa he deyip gecer misiniz ? Kayınvalideniz veya bir buyuğunuz sizi azarladiginda he deyip geciyor musunuz ? Buraya gelip konu acıyorsunuz. Ne geliyorsa basimiza he deyip gecmekten geliyor. Yorgunum kibarca ifade etmeyi denediğimi yazmisim yukarıda hala gelmiş kibarca ifade edebilirdiniz diyorsunuz. Oyle yorumlar yapilmis ki sanki ben yaşlılara duşmanım,kaldirip atalım demişim. Rahat gitmek istiyorsa ya araba alsin ya taksi tutsun. Ya da boş otobus beklesin. Birinin yer vereceğine guvenerek mi binmiş otobuse ? Metroya da binebilirdi daha boş diye otobue binmeyi tercih etmiş