Merhaba. Ozel bir universitede arastirma gorevlisi olarak calışıyordum 1 sene once istifa ettim. Doktoram bitti ve meslegime devam etmek istiyorum. Eski iş yerimde mesai 8 de başlardı benim hocam 7.30 da geldiği icin en gec 8.01 de orada olmamızı isterdi. Kart basma zorunlulugumuz yoktu ancak hoca isteyince mecbur gidiyorsunuz. Akademisyenler hergun 8 saat derse girmiyor sonucta ve tabiki araştırma projeleri vb işler var ancak ders ve aktif proje disinda hergun orada 8-5 memur mesaisini gerektirecek bir durum olmuyor. Orada olduğunuz sure boyunca bilgisayar başında ne yaptığınızın odada tek iseniz boş zaman gecirmenizin bir kontrolu yok yani sacma olan vucudun 8 5 burada olsun ama kafan onemli değil mantığı. Bana gore bu kadar katı olmamalı ama belirttigim gibi asistan olunca yine de hoca belirliyor buraya kadar neyse. Ama Dr. Oğretim uyesi ve docentlik kadrosunda artık hoca gel dese de sabah 8 de mum gibi dikilmek sacma değil mi? Zaten iş yetişmesi gerekiyorsa eve de goturuyorsunuz evde ders calışıyorsunuz vs.
Uzattım sanirim ama sormak istediğim şu akademisyen arkadaslar sizin universitelerde durum nasıl akademik personele mesai saatine uyma zorunluluğu var mı? Kendimi birşey sanmıyorum yanı ben yar. Doc olursam 10 da gelirim meselesi değil istiyorum ki 8 de dikmesinler işimi severek yapayım evde calisabildigim zaman kendimi ona gore ayarlayabileyim.
Duzeltme: Dr. Oğretim uyesi olarak ise girme aşamasındayım. Asistanligim bitti.