cocuklarda kendine vurma cocukların kafasını yere vurmalarının sebebi
Benim oğlum 2 yaşını bitirdi sayılır 3 une girmek uzere ama aşşağıda ki yazıda yazılanların aynısı oluyor benim cocuktaOzelliklede oyuncakalrını toplamaya kalktığım zaman cocuk sinir kupu oluyorBuyrunuz.

2 yaş sendromu
İki yaş donemi cocuk gelişiminin en onemli ve en zor devresi. Sık sık yaşanan ofke nobetleri anne ve babalara zor anlar yaşatıyor. Ancak problemlere karşı hazırlıklı olarak 2 yaş sendromunun ustesinden gelmek mumkun.
Anne ve babalar bebeklik doneminin yorucu temposundan kurtulduktan sonra her şeyin daha kolay olacağını duşunuyorlar. Ancak, her yaşın ayrı bir zorluğu olduğunu hatırlatmakta yarar var. Ozellikle cocuklarda ozerklik donemini diye adlandırılan 12-36 aylarda onemli değişiklikler gozleniyor. 2 yaşla birlikte cocuklar sadece yurumekle, konuşmakla yetinmiyor, kendi bildiklerini okuyorlar. Sinirleniyor, ağlıyor ve ofke nobetlerine kapılıyorlar. Bu noktada aileler ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Oncelikle sorunlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. İki yaş ve sonrasında anne - babaların kendilerini nelerin beklediğini bilmeleri son derece faydalı. Sebepleri bilindikten ve gerekli onlemler alındıktan sonra iki yaş donemini atlatmak aslında hic zor değil.
Doğal bir tepki
Bu negatif donemde cocuk dengesiz, olumsuz ve inatcı oluyor. Anne ve babasıyla surekli catışma halinde olan cocuk onların istediğinin tam tersini yapıyor. Kısa bir sure oncesine kadar neşeli, soz dinleyen ve kolay yonetilebilen cocuk, birdenbire ters ve huysuz oluyor. Acıbadem Hastanesi’nden Psikolog Penbe Yazıcı bu durumun son derece doğal olduğunu belirterek şunları soyluyor: “2 yaş cocuğunda yargılama duzeyi oldukca yetersizken guclu irade kombinasyonu onun anne babayla sıkca catışmasına yol acar. İşte bu catışmaların en ust noktası ofke nobetleridir. Bu nobetler cocuğun mutlaka kotu huylu, iyi yetiştirilmemiş ya da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Sadece bu yaşlarda doğal kabul etmemiz gereken kontrolsuzluğun ifadesi diyebiliriz. Cocukların ofke davranışları ; her şeye itiraz etme, ağlayıp kendini yere atma, başını duvara veya yere vurma, yemeği reddetme, yediği yemeği kusma, eline geceni fırlatma gibi oldukca ceşitlidir.”
Ofkenin nedenleri

İki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve gucsuz olan cocuk, yurume ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye calışırken de kendilerinde ofkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:
Oyuncağının elinden alınması
Yıkanma
Engellenme
Baskılı tuvalet eğitimi
Yemek yeme
Annenin aşırı koruyucu olması, ailede ofke ve şiddet, cocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskanclığı gibi durumlarda da ofke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.
Anne ve babaya duşen gorevler
Bu donem anne-baba ve cocuk arasında ilk cekişmelerinde yaşandığı bir donem olduğu icin, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukca onemli. Her şeyden once anne-baba bu olumsuz tutum ve hırcınlıkların gecici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, cocuğu katı bir duzene zorlamadan, soğukkanlı bir bicimde cocukla gereksiz cekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yonlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba cocuğu korkutmamalı, ofkeyi dindirmek icin cocuğun her istediğini yapmaktan kacınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, cocuğun ofkeli davranışları anne-babanın ofkesine yol acmamalıdır. Zaten cocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse cocuğun ofkesi beslenir. Doğru olan cocuğun yanından cıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta cocuğun ofkesi sosyal cevreye uyum cabalarının da bir parcasıdır. Cocuğun her turlu ofkesini kısıtlarsak bu kez ofkeyi kendine yonelten cocuk kendini ısırmaya, saclarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."
Bazen cocuğun ofke krizleri karşısında anne - baba cozum uretemiyor, hatta cocukla ilişkileri bozulma noktasına geliyor. İşte bu noktada sadece ofke gosteren cocuğun değil ebeveynlerin de profesyonel yardım almalarında fayda var.