gunaydınlar efendim herkese

şimdi kızım delirdin mi daha aylar var Allah ne gosterir dur bi hele demeyin cunku bende biliyorum aylar olduğunu

sevgili derttaşlarım ben hamileyim 2 hafta falan oldu oğreneli 2,5 yıldır uğraşıyorduk şukur sonunda Allah nasip etti inşallah kucağımıza da sağlıklı hayırlı bir şekilde alabiliriz.

hanımlar derdim eşimin ailesi, hemen bir ozet geceyim;

belki bir ihtimal o kara donemimi hatırlayanlar olur, ben, eşim, anne ve babası doğu turuna cıkıp benim bocek korkum yuzunden kavga edip kustuk biz eşimle ayrılık noktasına geldik ve ben kesin olarak gozden cıkarmıştım adliyeye gidip gerekli işlemleri yaparken eşim yalvar yakar durdurup soz veriyorum bir daha boyle şeyler yaşamayacaksın demişti.
biz eşimle barıştıktan sonra ben daha kendi evime gecmeden ailemle istanbul gezmesine gitmiştim ve oradayken eşim kp kalp krizi gecirdiğini soyledi bi 10-15 defa yanında olmak istiyorum dedim hepsinde gelme biri burada sana bir şey der benim canım sıkılır dedi ve beni hastaneye kabul etmedi. daha sonra kp vefat etti geleyim bak seni yalnız bırakmak beni uzuyor dedim gelinlerce annem ve ablalarım 3 kişiler onlar birbirine destek olur sen yalnız kalırsın yanında olmayacağım koruyamam seni gelme dedi. e bende zaten korkuyorum gitmedim o sure icerisinde sabah veya akşam eşimin yanına gidip evden uzak bir yerde 5 dk goruyor işe geciyordum.
baş sağlığına giden cok bilmiş dayım ve yengeme gorumcelerimden birisi "ne yuzle geldin bizim babamız gelinlerce yuzunden oldu bilseydik hoş geldin bile demezdik" demiş yengem de bizi onlar gondermedi benim bir şeyden haberim yok demiş ki gercekten sorunlardan kimsenin haberi yok dayımlar insanlık namına gittiler.
devamında tabi ki kabul edilmedi biz boyle bir şey demedik denildi ama insanlar bizim sorunlarımızdan habersizken nasıl boyle bir yalan uydurabilir?

şimdi gelelim asıl soruna, dediğim gibi 2 hafta oldu oğreneli hamileliğimi ve tabi ki eş ailesinden arayan soran aman sana da hayırlı olsun diyen olmadı. bende eşime bak canım senin ailenden ben bir hayırlı olsun mesajı dahi almadım anasını sevmeyen cocuğunu da sevmez o yuzden doğumuma gelmelerini asla istemiyorum dedim sevgili eşimde annem hasta falan filan diye sıraladı neymiş annesi arayacakmış vakit bulamamış ararsa acmam diye korkmuş bla bla bla... bahane yani
aramalarını istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama kuyruğundan tutacağım bahaneler arıyorum bende.

bir de ben babamı cok kucukken kaybettim kp baba demek istemedim zorla dedirttiler benim icin cok zordu ama bir şekilde baba dedim baba yerine koydum. baba dediğim bir insanın olumunden sorumlu tutulmak, cenazesine gidememek bana cok koydu, cok uzuldum. her ailede kavga olur illa birinin olumunden kavga ettiği kişiler mi sorumlu tutulacak?

neyse ben bu eş ailesinin gelmesini istemiyorum 8 ay sonra sizce kotuluk mu etmiş olurum? babaannesi ve halaları bunca şeye rağmen gelmeliler mi?

gece gunduz aklımda bu var en azından sizden bir fikir alayım kafam rahatlasın.

GUNCELLEME: hanımlar yorum yaparken şunu anlamanızı isterim, ben gitmemek icin bahane uretmedim bana gore gidilmeli ama eşim ailesini tanıdığı icin bana laf sayacaklarını biliyordu ve evliliğimiz zaten calkantılı olduğu icin gelme biri bir şey der uzulurum dedi.