Merhaba.

Kotu hissettiğim icin biraz karışık yazabilirim. Elimden geldiğince net yazacağım. 60 yaşında annem ve babam var. Kucukluğumden itibaren annemin babama değer vermediğini gorerek buyudum. Anneannem yıllarca benim bakımımla ilgilenmek ilgilenmek icin bizle yaşadı. Babam o sofraya oturmadan yemek yemezdi, anneannemin elinden tutar hastanelere gotururdu. Cok kıymet verirdi anneanneme ve teyzelerime. Annem babamın sulalesi ile bir takım haklı nedenlerden goruşmek istememişti. 3 yaşından beri babam uzak tutar bizi onlardan. Anneme laf ettirmez. Hayatlarındaki her şey annemin istediği gibi oluyor para annemde toplanır. Babam ise evde hep azarlandığı icin suya sabuna karışmaz. Bunları anlatıyorum iki taraflı annemin dominasyonunu ve babamın psikolojik tahlilini iyi yapın diye. Babam orduda calışıyordu yıllarca calıştı, zaten işi cok zordu. Emekli olduğunda annem evde kavga cıkardı "maaşın azaldı" diyerek. Babam tekrar işe girdi ozel sektorde calıştı bu sefer de yıllarca. Yeni emekli oldu hobiler edindi adam 60 yaşından sonra ilk kez babamı mutlu ve huzurlu goruyorum son 1 yıldır.

3 sene once erkek kardeşim evde annemin ayten diye bir kadınla surekli telefonda konuştuğunu soyluyordu. Annemin hali ve tavrının şuphe verici olduğunu surekli whatsapp goruşmelerini kardeşimin yanında bile ekranı acarak gostere gostere sildiğini soyluyordu. Kardeşim ile annemi darlamaması konusunda tartıştım. Kadının arkadaşlarıyla ozel konular konuşabileceğini onu ilgilendirmediğini soyledim. Annem ise tam 5 tane farklı ayten isminde arkadaşı olduğunu hep aynı kişiyle konuşmadığını soyledi. Bu konu bu şekilde kapandı gitti.

Bu ay ailemin yanına birkac gunluğune tatile gittim. Telefon calıyor ekranda Burcu yazıyor, annem "aa kankim arıyor kızım konuşcam" dyerek telefonu alıp saatlerce Burcu ile konuşuyordu. Babam evde zaten. Televizyon izliyoruz. Annem "burcu ile konuşacağım diyerek gidiyordu". Yapıyorsun bari gozume sokma da oğrenmeyeyim be kadın! 3 gunluk tatilimde şahit olduğum şeyler: annemin burcu ile trip atma konusunda telefonla sessiz sessiz tartışması ve benim duymadığımı duşunerek sonrasında bana "burcu da hasta bir arkadaşımızın yanında refakatcı cok iyi kadın" demesi. Operatorunun tarifesini değiştirmem icin bana operatorun web sitesinden işlem yapmamı istemesi ve bu işlemi yaparken her ay 7 000 dk bu Burcu ile konuştuğunu gormem ve ikinci sırada goruştuğu kişiyle sadece 200 dk goruşmuş olmadı (bu fark dikkatimi o sırada cok cekti). Ve bana surekli Burcu ile ilgili bir şeyler anlatırken benim calıştığım hastanede 5 tane Burcu isminde hemşire arkadaşım var demesi ve rehberinde sadece 1 burcunun kayıtlı olduğunu fark etmem. Ayrıca ben annemin tum arkadaşlarını tanırım burcu diye biri yok. Kendi bu kadar yalan soyleyerek bulandırmaya calışmasa fark etmeyecektim bile. Şuphelendiğim an da telefon numarasını kafama kaydettim aradım numarayı bir erkek actı. Anneme bildiğimi soylemedim.

Babam evde, biz evdeyiz. Bari sadakat duygun yok azıcık saygılı ol bize de biz evdeyken konuşma. Bu nasıl bir genişlik. Babama soylesem uzuntuden hastalanır. Nasıl davranacağını ongoremiyorum ya bir şey yaparsa? O gun başka bir şeyi bahane edip İstanbula geri dondum. Annem arıyor acmıyorum. O an oyle bir şok yaşadım ki nasıl davranacağımı bilemedim. Kafamda her ihtimali değerlendiriyorum kendime cıkış yolu bulamıyorum.
Diyeceksiniz ki madem babana nasıl soyleyeceğini bilmiyorsun neden deştin? Ben deşmedim kendi gozume gozume soktu. Aldatıyorsan git evin dışında konuş, bir saklama cabasına gir değil mi? 4 kişinin ortasında adamla konuşmak nasıl bir terbiyesizlik. Dahası adamla goruşuyorlar ama adam facebookunda ekli değil. Ama arama motorunda ismini gordum. Kendi facebookumda arattığımda adamın beni engellediğini fark ettim. Adam aynı zamanda da annemin whatsappında engelli sadece birbirlerini arayarak goruşuyorlar. Saklasaydı keşke telefonunu benden oğrenmeseydim.
Babama bile kızasım geliyor. sen evdesin kadın her gun burcu diye biriyle konuşuyor hic mi bu nedir diye duşunmedin. Anneme saygım kalmadı sevgim kalmadı. Yuzume baka baka 3 gunde dunyanın yalanını soyluyordu. Ben hicbir şeyi sormamama rağmen kendi kendine bana hikaye anlatıyordu.