Merhaba herkese..
Kendimce bi karar aldım ama şahsi cıkarımı mı duşunmuş oldum bencillik mi bilemedim..

Şoyle ki eşimin kuzeninin 9 yaşındaki oğlu losemi ve tedavi goruyor, dun almış olduğumuz habere gore bir damarında sorun gorulmuş ve bunun icin Amerika'da tedaviye devam edilecekmiş.
Haliyle para lazım oldu. 10 bin tl tedarik edilmiş bir o kadar daha lazım.
Bende eşime gayri ihtiyari kalanı biz verelim peyderpey oderler sonra dedim.
Nikahta takılan ziynet eşyasından bozdurma kararı aldık.
Eşimin hoşuna gitti davranışım teşekkur etti vs. ama akabinde o bi teklif geldi.
Ablası yani Gorumcem cekişmeli bi boşanma davasına hazırlanıyor ve avukat karşı tarafa mallar uzerinde bi katakulli yapamasin diye tedbir koyduralim bunun icinde 10 bin tl lazım dedi..
Eşimde bana ablası icinde taki bozdurma teklifi geldi.
Ama bunun bize geri donuşu olmayacakmış.
Evlenirken ablasının cok yardımı olmuş bi nevi borcunu odemek istiyor.
Şimdi takılar kanunen dinen kadına aittir ve istediği şekilde kullanır ya da kullanmaz diye biliyorum.
Eşinin borclarini kapatmak gibi bi mecburiyeti olmadığı gibi takı ne ki huzur olsunda diyebilir tabiki..
Ben 5 aylık evliyim..eşim devlet memuru ve 6 ay sonra ben işten ayrılmayı duşunuyorum.
Eşime kalsa vereceğim altınları bana zamanla kendisi tekrar alırmış ama bunun şimdilik pek mumkun olmadığını goruyorum.
Allah bi kapı acar bir yerden eline gecer bilemem ( ticaret ile uğraşmak istiyoruz) ama tek maaş ile 10 yılda bile karsilayamaz doğruya doğru..ben işten cıkınca her odeme onun ustune kalacak artı borcları da var.

Bu kosullarda Ablasinin işi gorulsun diye sonucu ne olacagi mechul bi davaya 10 bin tl hibe etmek istememek bencillik mıdır? Ki eşime kalsa hibe değil ablasına olan borcunu odeyecek.
Yoksa evlilik ben değil biz olmaktır deyip elimde avucumda ne varsa verip borclarını mi odemeli. .
Burada o kadar cok ornek okuyoruz ki merhametten maraz doğuyor..sen iyilik ettiğini duşunurken karşı taraf bu gorevin gibi lanse ediyor ustune sucluyor..
Yani yerimde olsanız ne yapardınız? Şuda var ki eşim 3'u oz 6'sı uvey olmak uzere cokca kardeşe sahip..
Bende kendisine abiler ablanlar 3,5 bişey katsın da kalanı varsa tabiki tamamlarız bu konuda en son elini cebine atmakla zorunlu kişi benim bana duşmez dedim.
Yanlış mıyım..
Bu konu yuzunden bana epey tavır alacağını seziyorum hakkımızda hayırlısı.