(Uzun bir ic dokuş)
Evet tam olarak eski ofkeleri yapılan haksızlıklar icimde oyle cok birikiyor ki. Affedemiyorum.. Sadece o insanları hayatımın dışında bırakmaya calışıyorum. Evlenene kadar kendi annem ozellikle beni cok yordu, ozellikle ablamla kıyaslama onun istekleri veya onun hayatının duzene girmesi hep daha oncelikli idi. Cocukluğumdan beri boyle olduğu icin hep kıskandım. Bu durum ablamı otelememe sebep olmadı ancak kendimi yedim bitirdim. Tek sebebi bu olmasa bile kaygılarım arttı. İlac tedavisi de gordum vs..
Gecenlerde evlendiğimde beri ilk kez kalabalık bir misafir davet ettim. Annem de onceki gun geldi yardım etti (bi borek vardı ondan ısrarla yapmak istedi cunku) misafir gunu tekrar geldi. Bazı sozleri cok ağırıma gitti. Şoyle ki aa evinde niye bu yok, evini iyi yerleştirememişsin gibilerinden..
Cok becerikli bir insan değilim ev yerleştirme ve temizlik konusunda. Yemek, pasta, borek yapabilirim ama herkes her konuda yetenekli olamaz sonucta.
Evi yerleştirirken eltim ve gorumcele bir gunde yaptım annemler yarım gun ancak durdu duğunden sonra eşimle birlikte ne kadar yapabildiysek o şekilde yaptık. Evinde bu yok mu dediği şeyler ise mesela wok tava. Kendisi indirimde iken ablama da kendine de ikişer tane almıştı cok kullanırlar cunku. Bana da alır mısın dediğimde evlenince kendin git bul al olmuştu. Ablamla cok yakın zamanda evlendik. Benim duğunum olacağı sırada o hemen ayrılmak zorunda kaldı. O sozu onladar icime battı ki mesela gidip almadım bile. İhtiyac hissetmiyorum istersem kendim alırım zaten dedim. Eminim ki hatırlamıyordur bile ne kadar kırdığını. Bu sadece kucucuk bir ornek. Evimdeki tabak canağın en az iki katını annem kendi paralarıyla ablama aldılar. Bana gelince yok. Kendim almayınca da suc gibi davranıyorlar sonrasında da. Cok şukur muhtac olmadım. Kendi ceyizimi de kendi ev eşyamı da cok şukur evlenmeden aldım koydum. Kendi yaptığım kimsenin doğru duzgun elini uzatmadığı bir surecte iken sonradan eleştirenlerin yuzunden icimden icimden uzaklaşıyorum.
Gelin alma olsun dediğim icin surekli başıma kalktı mesela, lanetli bir gunmuş gibi. Kına gecemi de eğlenceli yapmıştım ona da bir suru laf ettiler. Aslında sakin bir insan değilim ama artık yıllarca yaşadığım ofke patlamalarının bir ie yaramayacağını bilerek sakin kalmayı tercih ediyorum.
Şu an ders calıştığım icin işi bıraktım. Atanmayı bekliyorum.
Ote taraftan cok uzun sure nişanlı kaldım. Tam duğun olacağı zamana kayınailem evin tadilatına kalkıştı 3 duğun parası kadar borclandılar. Kendilerine kolaylık olacak bir mağaza tercih ettim, makul fiyatlı mobilyalar da tercih ettim. Gelin gorun ki mobilyaların parasını da biz oduyoruz. Bilseydik didik didik arardım daha uzun taksitli bir yere bakardım. Fiyatını onemseme beğendiği al dediklerinde bile onlarda can diyerek uygun şeyler tercih ettim yine o gittiğimiz mağazaya gore. Oturma odasına iki kanepe aldım. Salına oturma odasında olabilecek spor bir model tercih ettim. Diğer salonlara gore en uygunu idi. Kendim spor seviyorum sorun o değil ama herşeye rağmen başka uygun fiyatlı mağaza tercih edebilirdim. Madem kendimiz odeyeceğiz niye onlara kolaylık olacak diye tek mağazadan bakıp hallettim. (bir taraftan kendi evlerine de mobilya aldılar borclu oldukları halde) biz tek maaşız asgari ucretin az ustu eşimin maaşı, benim işsizlik maaşım var bitmek uzere zaten 1000 lira.
Ev kira, doğalgaz, faturalar ortada, borc var bir taraftan. Bizim adımıza 1500 aylık odemeli ayarlamış lar taksitleri sağolsunlar. Evin temel gıdasını aldık mı bitti. Ne bir kıyafet alabiliyoruz ne gezebiliyoruz. Duğun zamanı kıyafet vs alınır bizim burada sadece bir tunik pantolon aldım gittiğimiz mağazada bulamadığım icin. Başka mağazayada gidemem yorgunum dedi. Ertesi gunlerde ise gorumin duğunde giyeceği kıyafetler icin ise hunharca gezdiler. Dese ki kızım kendin beğendiğin bir şey varsa eşinle git al. Bu arada maddi olarak iyiler normalde. Arabaları gayet luks, markadan aşağı giyinmezler. O surecte sıkıntılı oldukları icin makul tercihlerde bulundum. O da olmadı. Ne bileyim mal mulk alınan şeyler değil aslında derdim.
Duğunde takılan altınları bize verdiler ama o kadar komik ki takılan miktar beş gram altın bir ceyrek bir yarım. Onun iki abisi benim de ablam evlenince sanırım kimse takmadı. Kendi arkadaşlarımızdna evimizdeki eksiklerimiz icin destek oldular.
Darda olduğumuz goruluyor. Kimsede destek olalım demiyor. Bir taraftan bizden iyilik guzellik bekliyorlar. Saygıda kusur etmiyorum ama icimde soğumuyor. Bana gelip zordayız denilince biz cok kolay geciniyoruz diye cırpınmamak icin zor tutuyorum.