laf dinlemeyen cocuk cocugum beni dinlemiyor cocuğum beni dinlemiyor cocugum laf cocuğum
Anne olan meleklerimiz bilirler cocuklar bazen ne yaparsak yapayım bizi kaale almazlar.Bazen bon bon yuzumuze bakar bazen de yokmuşuz gibi davranızlar.Dinlemezler, istediğimiz hic bişeyi yapmazlar ve yapmamak icin de ellerinden geleni yaparlar.Ben henuz anne değilim ama anne olduğumda cocuğumla aramda boyle bi kopukluk ,iletişimsizlik olmasını hic istemem.Bu konudan şikayetci meleklerim bakın cocuğunuzun sizi dinlememesi nelere bağlı olabilirmiş.

Cocuğunuz Sizi Neden Dinlemez?
Cocuğunuzun kıyafetleri uyumsuz olduğunda bile kıyafetlerini değiştirmesini soylemiyor musunuz? Aslına bakarsanız uyuşmayan renkleri giymek onun umurunda değil. 3 yaşında veya 9 yaşında olduğunda yine mudahale edemezsiniz. Yeni yiyecekleri ona tanıtmak da, ayrı bir problem olabilir. Ac kalana kadar yemek vermemek, kızmak, onu utandırmak, butun bu anne taktikleri cocuğunuzun yeni bir yiyecek icin ağzını acmasını sağlamayabilir. Peki, neden?
Sonuc olarak cocuklar, kıyafetleri, arkadaşları ve yaptıkları aktiviteler konusunda ailelerini reddetmenin normal bir durum olduğunu duşunuyorlar.
Cocuklarınızın size karşı gelmemesi gereken durumları basitce duşunun ve bunlardan onları haberdar edin.
Dort ve yedi yaşları arasındaki cocuklar ahlak kurallarına uyan davranışları anlamaya başlarlar ve bu alanlarda ebeveynlerini ornek alırlar. Aynı zamanda kendilerine ait kişisel bir alan olduğunu ve ebeveynlerini dinlememeleri gerektiklerini de anlıyorlar. Mesela ekoseli bir etek ile cizgili bir tişort giymek icin ailelerini dinlememeleri gerektiğini akıllarında bulunduruyorlar.