anaokulunda ingilizce nasıl oğretilir sungerden yapılan etkinlikler
Ana okulu oncesinde cocuklarımızla beraber yapacağımız eğlenceli faaliyetler onların gelişimlerini olumlu yonde etkilerken,beceri kazanmalarını sağlayacaktır.Sizlerle paylaşacağım bu faaliyetler ana okuluna başladıklarındada yaptıkları faaliyetler arasında var arkadaşlar.Ama cocuk okula başlamadan el becerisini ne kadar geliştirirse okula başladığında daha cabuk adapte olmakta zorlanmayacak,okula gitmek ona daha keyif verecektir.Bir anne olarak boyle duşunuyorum.
Ben oğluma anasınıfına başlamadan once doğru duzgun makas tutmasını ve resim yapmasını bile oğretmemiştim.Hic resim yapamıyordu.Ana okuluna başlayınca makas tutmayı oğrendi ama zaman aldı.Okulda yaptıkları faaliyetlere baktığımda hala yamuk yumuk kestiği oluyor.Herkezin cocuğu harika resimler yaparken benim oğlum resim namına anca anlamadığım şekiller ve cizgiler ciziyor,bana gosteriyordu.Ne kadar yaptığı resmi anlamasamda guzel olmuş diyebiliyordum sadece.Cizdiği şeyin ne olduğunu soylemezse anlayamıyordum.Bir benim oğlumun resmine bakıyor,birde okul oncesi bol bol resim yapan arkadaşımın kızının resmine.O anki uzgunluğumu anlatamam.Uzuntum becerememesinden dolayı değil,ona bu becerisini kazandıramamış olmmdan dolayıydı. Yeni yeni artık anlayabileceğim şekilde ev,cicek ve cop adam resmi yapabiliyor.Ama ben okula başlamadan once nasılsa ana okuluna başlayınca yapar,oğrenir demeyip,bu becerisini geliştirmesinde oğluma yardımcı olup ilgilenebilseydim, şimdiye kadar o minik elleri harika makasta kullanabilir,resimde yapabilirdi.
Size tavsiyem ana okulu oncesi bu yeteneklerini geliştirmesinde yardımcı olmanız.İşinizi bırakın,cocuğunuzu yanınıza alın,biri size diğeri cocuğunuza iki resim kağıdı alıp boyalarla beraber resim cizin.Onların hayal gucunu geliştirin.
Ayrıca cocuğunuzun ice kapanık ve bir sorunu olduğunu duşunuyorsanız resim yaptırabilirsiniz. Cocuğunuz icindeki duyguları kağıda dokecektir.Sorunun kaynağına cizdiği resimle ulaşabilirsiniz.
Bu calışmalar,bazı sebeplerden dolayı cocuğunu ana okuluna gonderemeyen annelerede cocuklarının el becerisini kazandırmaları konusunda yardımcı olacaktır.

Oyun Hamurları

Renkli hamurları sıkmak, yuvarlamak, cekiştirmek, kesmek ve en onemlisi ona aklındaki şekli vermeye calışmak cocuklar icin buyuk eğlence kaynağıdır. Onların uc boyutlu duşunmelerini sağladığı gibi, el becerisini de geliştirir. Dikkat edilmesi gereken tek şey hamurları satın alırken kucuk cocuklara uygun olup olmadığını kontrol etmek.

İp Boyası

Değişik boylarda ve kalınlıklardaki ipleri, renkli renkli boyayarak ya da onları boyanın icine daldırarak buyuk kağıtların ustunde dolaştırmak, cocuklara farklı bir etkinlik olarak gelecektir.
Hatta boyalı ipleri iki kağıdın arasına koyup, ipleri cekerek daha değişik şekiller oluşturmak onların hayalguclerini daha da geliştirecektir.

Pastel Boyalar

Pastel boyalarla resim yapmak butun cocukların hoşuna giden bir şeydir. Boyaları sadece dik kullanmak yerine enlemesine de kullanarak boya yapmaları sağlanabilir. Ozellikle kağıdın altına dokulu yuzeyler koyup boya yapmak onlar icin eğlenceli ve farklı gelecektir.

Sunger Boyası

Hazırda satılan şekilli sungerleri ya da evdeki fazla sungerleri değişik şekillerde kesip kullanarak sunger boyası yapılabilir. Sungerleri kesmek bile cocuklara zevk verirken, onları boyayarak ya da boyaya batırarak, kağıda baskı yapmak cok daha heyecanlı gelecektir. Aynı zamanda değişik şekiller yapabilmek icin akıllarındaki tum fikirleri kullanacaklardır.

Kolaj

Kolaj calışmalarında aklınıza gelebilecek her turlu malzeme kullanılabilir. Kağıtlar, gazeteler, kumaşlar, ipler, tuyler, yapraklar, fotoğraflar, makarna ve fasulye gibi kuru bakliyatlar. Hepsini duz kalın bir kağıda yapıştırarak değişik dokular elde etmek ve onları belki de boyayarak renklendirmek, değişik fikirlerin de ortaya cıkmasına neden olacaktır.

Parmak Boyası

Dokunmanın zevkini parmaklarının ucunda hissetmek ve boyaları parmakları ile ezmek cocukların en sevdiği etkinliklerdendir. Bu eğlenceli olayı daha da hareketlendirmek icin guzel bir klasik muzik acıp, boyalı parmakları kağıt ustunde dans eder gibi gezdirmek daha da zevkli olacaktır. Yine boyaların cocuklar icin sağlıklı olup olmadığına dikkat edilmelidir.