Merhaba hanımlar.
Annemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Evlendigimde annemlere yakın oturmak istemedim aramız 15 km filan yani git gelimiz 20 dk suruyor en fazla. Ben hic bir aile ferdiyle surekli git gelli icli dişli olmak istemedim. Kız kardesimse bilerek anneme yakın oturdu. Surekli birlikteler. Kız kardeşim hamileliğinde beri calışmıyor her gun de annemde ya da annem onda. Benim okulum evime yakın. Oğlum var, okul var ikinci uni okuyorum onun dersleri vardi, tez yazma durumu vs derken aşırı yoğun geciyor.. evimin temizliğine de titizimdir. Mutlaka o ev temiz olacak ve evde yemek olacak. Haftada bir giderim anneme ya da onlar bana gelir.

Sonra erkek kardeşim evlendi benim yakınıma taşındı. Balkonumdan sitesi gorunuyor.
Sonra kız kardeşim eczane acmak istiyordu bizim tarafta dukkan tuttu. Uc odamdan da dukkanı gorunuyor. Şimdi evini taşıyacak bize yakın yere. Annemlerde bu taraftan ev bakıyor artık (kafamda deli sorular...)

Ben her gun okula gidiyorum bugun dersim yarım gundu cıkınca fakulteye gittim annemi aradım ne yaptınız diye, evi topluyoruz sen de gel dedi. Gelemeyecegimi soyledim. Hem cok yorgundum hem de halıları temizlemeye vermiştim evi bı toparlamam lazımdı.

Neyse şimdi aradı beni iki kuzenim de aramış gelip yardım edelim yemek getirelim vs diye ben birşey dememisim anneme. Bir gelmemisim. Evde bir ton utu varmış (surekli anneme gidene kadar utusunu yigmasaymis, banane yani) koliler yerlesiyormus. Falan filan...

Dedim ben de eşyalar c.tesi gelince yardım ederim. Dizmeye evi duzenlemeye.

Tamam anlıyorum kardeşim gercekten cok yoruldu hem dukkanın resmi işleri hem icinin yapılması hem duzenlenme arada bir de 1 yaşında oğlu var biliyorum işi cok ama gidip anneme boş boş oturabiliyor son iki gundur eczane işi de yoktu yapsaydı birşeyler diyorum. Sinir oluyorum.

Ben de ev taşıdım. Kayınvalidem geldi. Duğun zamanı kv yardım edemedi (cenazeleri cıkmıştı) evinin herşeyin o zaman annem ve kardeşim tek başına yapti diye taşınma zamanı annem tum işi kv birakti. Evi kayınvalidem temizledi, eşyalarımı hep o topladi, oğlum kucuktu ona da baktı ben ise gidip geliyordum ikinci uni.en yoğun olduğu zamanlardı. Bir Allah'ın kulu da sana yardım edelim demedi. O bugun anneme yardım edelim diyen kuzenlerim de bı aramadı beni.

Şimdi bana niye yardım etmiyorsun diyorlar. Sinirlendim kızdım benim de işlerim var, okul, fakulte bacaklarım varis dolmuş ağrısından duramıyorum yarına doktor randevusu almışım. Bir de annemin lafları... Bana kuzneleri ornek gostermesi... Cıldırdım. Akşam gidecektim bugun eşim gelsin yemek yiyip gecelim ev toplamaya yardıma diye. Bunu dedim anneme. Bu saatten sonra gelmeyin artık dedi. Ay cildircam... Bunlar buraya gelip bana sararlar mi acaba ya (