Temel'in annesi olmuş. Cenaze namazında bir kenarda duruyormuş. Soranlara: -Pen cenaze namazi kilmasini pilmeyrum" diyormuş. Bir muddet sonra kayınvalidesi olmuş. Namazda Temel'i en on sırada gorenler: -Hani sen cenaze namazi pilmezdun? -Pu cenaze namazu tegil ci, payram namazu.
bas gaza temel
Tırcı Dursun'la muavin Temel, kamyonlarına altı metre yuksekliğinde mal yuklemiş giderlerken, birden bir tunel ve onunde bir uyarı işareti gorurler: "Azami yukseklik 4,5 metre".
Muavin Temel, etrafa dikkatlice baktıktan sonra Dursun'a doner:
- Bas gaza usta! Etrafta polis molis yok...
İki tavuk
İki tavuk markette geziyorlarmış. Yumurta reyonuna geldiklerinde l.tavuk diğerine 40.000 tl değerindeki yumurtaları gostererek "bak bunları ben yaptım"der. Biraz daha ilerler, biraz onceki yumurtalardan daha kucuk ve 30.000 tl değerindeki yumurtaları gorurler. Bu sefer diğer tavuk "bak bunları da ben yaptım, seninkilerden yapacaktım ama kocam 10.000 tl icin kıcını yırtmaya değmez dedi" der.
Motosiklet icin vazelin
Adamın biri motosiklet almış. Satıcı adama bir kutu vazelin hediye ederek "yağmurlu havalarda bunu metallere sur, pas yapmaz" demiş. Adam motorunu gostermek uzere kız arkadaşına gitmiş. Akşama doğru kız "gel seni bize goturup ailem ile tanıştırayım, hem de akşam yemeği yeriz." demiş. Hemen arkasındanda bir hatırlatmada bulunmuş. "Yalnız dikkat et bizim evde yemek yerken kimse konuşmaz. Konuşan olursa o butun bulaşıkları yıkar..." Adam 4 kişinin bulaşığından ne olacak diye duşunurken eve girdiklerinde bir de ne gorsun dağ taş her yer bulaşık...Uulan bir konuşursak yandık demiş... Yemek yerken aklına "Ben şimdi bu kızın elini tutsam kimse bir şey diyemez." fikri gelmiş. Kızın elini tutmuş, kimseden cıt yok. Bir de opeyim demiş, Opmuş gene cıt yok.. Ulan ben bununla bu işi burada pişireyim demiş. Herkesin gozu onunde kızla yatmış ama gene cıt yok.. Adam iyice pişkinliğe vurup yahu bunun anası da guzelmiş deyip onunla da yatmış. Gene cıt yok. Tam bu sırada dışarıda gok gurleyip yağmur yağmaya başlamış. Bizimki motoru paslanmasın diye aldığı vazelini cebinden cıkardığı anda kızın babası bağırarak ayağa fırlamış. "Tamam tamam koy onu yerine bulaşıkları ben yıkarım"
Mahkum ve karı koca
10 kişiyi oldurmekten omur boyu hapis mahkumu olan adam hapisten kacar. Kacarken onune cıkan bir eve girer ve yataklarında uyumakta olan bir cifti esir alır. Adamı bir sandalyeye, kadını da yatağa bağlar. Bir an etrafına bakınıp kadının ustune atlar ve boynunu opmeye başlar. Aradan bir dakika bile gecmez, mahkum yeniden ayağa fırlar ve odayı terkeder. Bunun uzerine adam karısıyla konuşmaya başlar: - "Sevgilim, bu adam yıllardır kadın gormemiş. Boynunu nasıl optuğunu gordum. Sanırım geri gelince seninle birlikte olmak isteyecektir. Aman ne derse yap, onu sinirlendirme, sadece memnun olmasını sağla ki burdan sağ cıkabilelim. Unutma ki hayatımız buna bağlı. Dayanıklı ol ve unutma, seni seviyorum!" Kadın bu sozler uzerine gulumser ve sakince konuşur: - "Haklısın sevgilim bu adam yıllardır kadın gormemiş ama o sırada benim boynumu opmuyor, kulağıma senin cok yakışıklı olduğunu, seni cok beğendiğini soyluyordu. Hemen ardından da bana vazelinin banyoda olup olmadığını sordu. Dayanıklı ol ve unutma, ben de seni seviyorum!"