Bugun de aynı şekilde yaptım ve aradan yarım saat sonra fark ettim. Ki telefonun ust hoparloru yani kulağımızı dayadığımız yer bozulmuştu.
İlk baş arkadaşımı aradım, baktım kulağımı dayadığım yerden ses gelmedi. Kapattım, tekrar aradım. Bu sefer hoparloru actım dışarı ses versin diye, karşı taraftan da ses gelmedi. Sonra ben konuştum, baktım benim sesim bana hoparlorden geri geliyordu. Telefonu kapattım, hava makinesi ile şarj yerinin olduğu yere ve ust tarafa hava tuttum. Tekrar actım ust kulağımızı dayadığımız yerden gene ses gelmiyordu ama bu sefer hoparlorden sorunsuz şekilde sesim geliyor ve gidiyordu.
Apple teknik servisi aradım, yazılımsal olarak sorun bulamadılar.
Şu an telefonum da oluşan sorunlar şu şekilde.
Telefonum ile kulaklık olmadan şarkı dinleyemiyorum, dışarıya şarkı sesi gelmiyor. Kulaklık ile geliyor.
Telefon ile konuşma yapar iken hoparloru acmak zorunda kalıyorum, kulağımızı dayadığımız yerden ses gelmiyor.
İşin garip tarafı hoparlorden konuşurken ses geliyor ama muzik acınca gelmiyor.
Telefonu kurtarma modunda komple formatladım, temizledim, her şeyi sildim. Sorun gene aynı, değişen bir şey olmadı.
Şu an telefonu princ ve bulgur karışık bir kaba koydum, gece 11'e kadar orada bekletmeyi duşunuyorum.
İşin komik kısmı telefonun bu ayın 6'sında garantisi bitti, daha aradan 1 ay gecmeden telefon bozuldu
onerileriniz icin hepinize teşekkurler.