merhaba. 24 haftalık hamileyim. Hamileliğim mi biraz gergin ve sıkıntılı geciyor ya da gercekten etrafımdakilerle ilgili bir problem mi var anlayamıyorum. Hamileliğimin ilk aylarında cok ısrarlarım olmamasına rağmen aşırı bulantı yaşadığım icin eşimin kız kardeşim gelsin(il dışında yaşıyorlar) hem yardımcı olur şeklinde ki onerisine evet olabilir gelebilir demiştim. Geldiğin de bana sormadan yatak odama girip dolabımızı acıp eşimin eşyalarını kenara sıyırıp kendi eşyalarını koyduğunu fark ettim giyinmek icin surekli bizim odamızı kullanmaya başladı(bununla ilgili sanırım daha once ben yuz verdim evim kucuk olduğu icin daha once geldiğinde eşimin eşyalarını ayrı bir bolmede duzenleyip ona yer acmış ve buraya koy demiştim o zaman cok fazla rahatsız edecek bir harekette bulunmamıştı). Daha sonrasında calışıyorum ve gunduz evde olamıyorum ben yokken kazaklarımı vs giyip kişisel eşyalarımı kullanmaya başladı( kutuda ki jiletim,rujum,rimelim) Camaşırlarımı yıkıyor(ic camaşırlarımız da dahil) vs dolaplarına yerleştiriyor,dilediği gibi yatak odama girip cıkabiliyor ben yatarken yorgan almaya giriyor vs. ben nasıl olsa gidecek diye sesimi cıkartmak istemedim ama aşırı derece rahatsız oldum. Yaklaşık 2 ay durdu son zamanlar evimi otel gibi kullanmaya başladı surekli gezme de tozma da bana da yardımı dokunmuyordu bende eşime bir iki ufak soylenmeye başladım. Daha sonrasında bir akşam ağladı ağladı ve annem cağırdı gidiyorum dedi. O gunden sonra beni bir daha ne aradılar ne sordular ne yaptın nasıl oldun demediler. Bende kayınvalideme sitem ettim bir gun beni neden arayıp sormuyorsunuz diye bana cevap vermedi ve eşim eve gelmesine yakın aradı bende acmadım. Daha sonrasında goruntulu arama yapıp bize kalmaya geleceğini soyledi. Bende buyur gel dedim doğal olarak.Geldiğinde gorumcemden tedbirli olduğum icin yemek odamda ki vitrinimin bir kısmını boşaltıp ona ayırdım eşim niye odada ki dolapta yer ayırmıyorsun dedi bende bu durumu kardeşinin suistimal ettiğini rahatsız olduğumu buraya koymasını istemediğimi belirttim anlayış gosterdi. Ona kıyafetini koyması gerektiği yeri gosterdim ve ilk geldiği gunler yorganını vs hep ben getirdim akşamları ,kirli sepetimi kendi odama koydum(normalde banyoda) ama 2-3 gun sonra ben evde olmadığım icin odama girip cıktığını yorganı dolaba koyduğunu fark ettim. Sesimi cıkartmadım 4.gun eşim benden sonra cıktığı icin evden yatağı acık bırakmış yatağımı kapatmış, 5.gun butun ic camaşır o bu demeden ellemiş makinenin icine atmış yıkamış asmış kurutmuş dolaplarıma kaldırmış. İc camaşır dolabımı bile acmış. En son bardağı taşıran damla eşimle ozel giydiğim ic camaşırımı giydim ve yatak odamda ki kirli sepetime attım almış yıkamış kurutmuş onu da koymuş ic camaşır dolabıma bende eşime soyledim uyarması gerektiğini gidecek zaten lutfen sus dedi. Onemsemedi durumu baktım hic bir şey demeyecek bende hic bir şey demedim odamın kapısını kitledim ertesi gun fark edince eşimi arayıp ağlamış zırlamış. Eşim beni arayıp tonla hakaret etti. Terbiyesiz insan nasıl boyle bir şey yaparsın diye. Hamile hamile akşama kadar ağladım sinirimden. Sonra kayın validemi aradım durumu acıkladım kusura bakma anne ben yuzune soyleyip saygısızlık yapmak istemedim boyle anlarsın diye boyle yaptım. Sen bunu bana sormak yerine oğluna gidip ağlamışsın dedim. Guya ağlamamış beni odada uyuyakaldı işe gidemedi sanmış eşimi aramış eşim sinirlenmiş kapıyı kitlememe. O bir şey dememiş. Eşimden de annesinden cok soğudum. Cok uzuldum . Sizce benim yaptığım normal mi? abartıyor muyum? Onlarda mı sorun ? bende mi? Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın.