Merhaba,
Cok bunaldım ,ic dokmeye geldim.
Derdim annemi memnun edememek,evet tam olarak bu.
Benim iki cocuğum var,kızım 7.5 yaşında,oğlum 18.5 aylık. Gectiğimiz akşam annemdeydik,oğlum buyuyor,ayaklandı artık haliyle bebekliğindeki kadar tombul gorunmuyor,annem biliyor gecen ay defalarca hastalandı,antibiyotik kullandı,serum takıldı vs vs derken cocuk eskisi kadar iştahlı değil. Az az yiyor. Annem once bu cocuğa mama verme artık bak ona guveniyor yemiyor dedi,yaza kadar vereceğim dedim savuşturdum. Sonra ince giydiriyorsun hasta oluyor dedi,hava guzel dedim gectim. Kızımla ilgili birşeyler soyledi yine savuşturdum.
Neyse yemek var,tadına baktım acı,yani kızım yer ama oğlum yemez yani adım gibi eminim,yemez iştahsız dedim,acı dememek icin,ama bir baktım ısıtmış getirmiş,kendi de diyor acı olmuş diye. Neyse verdi elime tabağı,oğlum dilini değdirdi ama asla ağzını acmadı bir daha yemedi. Bu arada ceviz veriyorum eline yiyor,meyve veriyorum yiyor yani cocuğun ağzı boş durmuyor zaten ki evden cıkmadan tavuk corbası icirmiştim,tok yani,o yemeği yemeyeceği icin bende ara oğun gibi yediriyorum ufak ufak.
Duramadı,gitti corba pişirdi ve elinde tabak,oturdu yanıma bekliyor yedireyim diye. Neyse yedi 3-5 kaşık ama fazlasını yemiyor. Bende zorla asla vermem,adetim değil zira kızımda yaptım o hatayı sonuc,oglen verdiğim kofte akşam ağzında, yanağının icinde duruyordu,o son oldu.
Neyse bir şekilde akşamı atlattık,evimize geldik.
Bitti mi bitmedi tabi ki.
Sabah 11 gibi annem aradı.
Başladı,
o cocuğa zorla da olsa yedir,ac ağzını kaşıkla dok kızım yazık zayıflamış.
Doktora sor iştah şurubu al.
Ufacık kalmış yuzu,suzulmuş.
Bol bol yemek yap kemik suyu koy corbasina bla bla bla.
Yediremem anne kusura bakma,canı isterse yer.
İştah şurubu diye birşey yok.
Ayrıca kilo vermedi,boyu uzadı.
Vs vs amacsız bir konuşma.
Yani yıldım ya cidden yıldım.
Cocuğun kilosu boyu bunca iştahsızlığına rağmen persentilde gayet iyi. Hatta 3 yaş giyiyor şu an. Daha ne olsun ben anlamadım ki. Cidden zayıf değil yani. Ayrıca zayıf olsa dahi sırf annem sevinsin diye şismanlatmaya uğraşamam ki.
Sağlığı yerinde mi ona bakarım.
Anlatamıyorum.
Eşim her haftasonu ara anneni gidelim diyor torunlarını gorsun kadın diye ama adam bilmiyor ki annem sonra beni delirtiyor. Gitmeyelim de diyemiyorum.
Annem beni bu kadar delirttiğinin de farkında değil,yermek,uzmek vs icin soylemiyor,huyu bu ,bende kırmak istemiyorum ama sabrım da tukeniyor.
Yapılacak şey belli,başkasi olsa sağlam terslerim ama babamı kaybettiğimden beri aman kırilmasın,uzulmesin tek kaldı ne yapsın saracak birşey arıyor diye kendimi susturuyorum.
Cozum aramayı bıraktim zira bu yaştan sonra asla değişmez bu kadın.
Ben ya takmamayı oğreneceğim ya takmamayı oğreneceğim. Sanırım başka cozum yok.
Kimseye de anlatamadım,catlamamak icin size yazdım.
Yine destan olmuş,okuyan gozlerinize sağlık.