iPhone'um Cok Isınıyor (Home Tuşu Ateş Gibi): iPhone kullanıcısı iseniz her zaman olmasa da sıcaklık uyarısıyla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Bu sorun iPhone 6S ’lerde de devam ediyor. Cihazın sıcaklığının 30+ dereceyi gormesi ve bu sıcaklığın Home tuşuna da vurması Apple kullanıcılarını harekete gecirdi. Kamerada kullanımda olsun olmasın cihazın aşırı ısınması sorunu icin yapabileceğiniz tek şey cihazı bir sureliğine unutmak yani soğumasını beklemek. Cozum yolunun dahiyane geldiğinin farkındayız ancak Apple ’dan bir acıklama gelene dek yapabileceğiniz bir şey yok.
iPhone'um Kendi Kendine Kapanıyor: Amiral gemisi sınıfına giren oldukca pahalı bir telefonun kendi kendine kapanması gulunc bir durum ancak iPhone 6S ’lerde olağan sorunlar arasında. Cihazınızın şarj seviyesi normalde olduğu halde olur olmadık kapanıyorsa bunu cozmenin yolu (Apple tarafından onerilen) cihaza hard reset atmak. Bunun icin guc ve home tuşlarına basılı tutmanız kafi. (Cihaz tekrar acılması yaklaşık 10 saniye surecektir.)
Hoparlor Cızırtılı mı Ses Veriyor? iPhone 6S ’lerde can sıkan sorunlardan birisi de cihazın hoparlorlerinin sesi cızırtılı vermesi, bildirimleri normalden cok daha yuksek seviyede vermesi. iPhone 6S ve 6S Plus ’larda gorulen hoparlor sorununun donanımdan mı yazılımdan mı kaynaklandığını net olarak bilemiyoruz. Dolayısıyla da cozum yolu sunamıyoruz. Bu sorunla karşılaştıysanız Apple forumunu aşındırmak yerine doğrudan randevu almanızı onerilir.
Ekran Tepki Vermiyor, 3D Touch Cok Hızlı: iPhone 6S ’iniz dokunuşlarınıza hic tepki vermiyorsa paniğe kapılmadan cihazı sıfırlamayı deneyin. Bunun icin home ve guc tuşuna basılı tutun ve cihazın sıfırlandığını gorduğunuzde bırakın. Saniyeler icerisinde gercekleşen bu işlem sonrası varsa şifrenizi (passcode) girdikten sonra hic bu sorunu yaşamamış gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ekranın tepki vermemesinden bahsetmişken 3D Touch sorununa da kısaca değinmek istiyorum. Ekrana basış sertliğinize gore yeni menu fonksiyonları sunan 3D Touch acılır pencereleri olması gerekenden hızlı karşınıza cıkıyorsa, Ayarlar – Genel – Erişilebilirlik – 3D Touch menusunden hassasiyeti ayarlamaya calışın. Şu anda 3D Touch ’ı destekleyen uygulama sayılarının fazla olmadığını da belirtilir.
WiFi (Kablosuz) Ağına Bağlanamıyorum: iPhone 6S ’inizde kablosuz ağ bağlantısı aniden kesiliyorsa veya internet hızınız cok iyi olmasın karşın hız sorunu yaşıyorsanız yapmanız gereken ilk şey ağ ayarlarınızı sıfırlamak. Bunun icin Ayarlar – Genel – Sıfırla – Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izliyorsunuz. Tabii ki bunu yaptığınızda WiFi şifreniz de ucmuş oluyor; elle girmeniz gerekiyor. Bu işe yaramazsa iPhone 6S ’inizin ağınızı hic tanımadığı zamana goturmeniz yani Ayarlar – WiFi – Bağlantınızı Secin – Bu Ağı Unut yolunu izlemeniz gerekiyor. Tum bunlar da işe yaramadıysa yonlendiricinizi (modeminizi) yeniden başlatın ve yazılım guncellemesi olup olmadığını kontrol edin.
Bluetooth Cihazlara Bağlanamıyorum: iPhone 6S veya 6S Plus ’ınızda Bluetooth cihazlarıyla eşleştirme yaparken sorun yaşıyorsanız bağlantıyı onarmak adına deneyebileceğiniz uc yontem var. Birincisi; Ayarlar – Genel – Sıfırla – Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyerek cihazın Blueooth bağlantıları unutmasını sağlamak. İkincisi; Ayarlar – Bluetooth – Bağlantınız – Bu Cihazı Unut yolunu izleyerek eşleştirmeyi yeniden denemek. Sonuncu da; Ayarlar – Genel – Sıfırla – Tum Ayarları Sıfırla yolunu izleyerek ayarlarınızı sıfırlamak.
Yaşadığınız sorun listemizde yoksa Apple Destek Topluluklarından yardım alabilir veya Apple Store ’daki Genius Bar'a uğrayarak sorununuzu anlatabilirsiniz.
Not: Alıntı bulunsun diye yazdım.
iPhone 6 Yaygın iPhone 6S Sorunları ve Cozumleri
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone 6 Yaygın iPhone 6S Sorunları ve Cozumleri