Merhaba arkadaşlar, guzel bir hafta gecirmenizi dileyerek soze başlayayım.

Konularımı bilenler biliyorlar, bilmeyenler icin baştan anlatılamayacak kadar uzun. Bilmeyenler varsa link ekledim; buraya tıklayarak eltim ile ilgili sorunlarımı okuyabilirler. 1 yılı aşkın bir suredir nişanlıyım, konuyu okuduysanız gormuşsunuzdur ya da beni onceden biliyorsunuzdur; eltimle ilgili ciddi sorunlarım var. En son yaptığı o buyuk terbiyesizlikten dolayı ne nişanlım ne de ben eltimle ve eşiyle goruşmuyoruz. Normalde aileler bilmiyorlardı ama biz ciddi ciddi aynı ortamda dahi bulunmadığımız icin nişanlımın anlatmasıyla oğrendi onlar da artık. Yani eltimin bana yaptıklarının gayet farkında olduklarını, bilincsiz olmadıklarını baştan belirtmek isterim. Ağustos'ta duğunum var, bir yandan da onun hazırlıkları ve stresiyle uğraşıyorum, şu sıralar tahammulsuzleştim biraz da onun farkındayım bu arada.

Bugun kayınvalidem aradı beni. O iğrenc kavganın ne zamandır konusunu acmıyordu ama durduk yere konu actı. Bu kavgamızdan dolayı cok huzursuz olduğunu soyledi (sanki ben başlatmışım hatalı benmişim gibi), benim "kucukluk" (!) yapıp "buyuğume" (kendisi eltim oluyor) saygı gostererek duğunume davet etmem gerektiğini, onun da yaptığı hatanın farkında olduğunu, bir daha bunların yaşanmayacağını soyledi (nereden garanti ediyorsa anlamadım). Ben de bana ve aileme ciddi ciddi hakaret ettiğini, artık benim de nişanlımın da onlarla normal bir ilişkimiz olamayacak kadar yuzgoz olduğumuzu soyledim. Durdu ağlamaya başladı (evet ağlamaya), oğullarının arasının acılmasını istemediğini, bunların aşılabilecek şeyler olduğunu (merak ediyorum kendi eltisi ona bu kadar hakaret etse aşabilir miydi acaba), onun hata yapsa da benim alttan almam gerektiğini falan soyledi. Ben de alttan almayacağımı, bu saygısızlığı kabul etmeyeceğimi, duğunumde de onu gormek istemediğimi soyledim. "Peki kızım sen bilirsin madem" yaptı sinirli sinirli, kapattı.

Yine suclu ben oldum ya anlamıyorum artık. Kadın bana ve aileme her turlu hakareti ediyor, nişanlıma "O kızın bir tarafına takılmış gidiyorsun, sarı saclı bir kız gordun diye kudurmuşsun" diyerek seviyesizliğin dibine vuruyor, "Astoria'nın evine giden benim yuzumu gormesin" diye herkese dayılanıyor, nişanlımın abisi desen olu sanki ne karısına ne annesine ne kardeşine tepki vermiyor. Nişanlıma da soyledim "Anneme bakma, ben de gormek istemiyorum onu duğunumuzde hallederim ben canını sıkma" dedi ama gene ben kotu oldum bundan eminim. "Astoria doldurdu cocuklarımın arasını actı" olacak adı. Kayınvalidem laf taşımayı seven bir kadın acıkcası ve eltimden acayip cekiniyor, beni de yumuşak yuzlu bulup hep benim uzerimden oynuyor biliyorum ama ben cok sıkıldım bu durumdan. Duğunumde de herkes asık suratlı olacak, şimdiden karnıma ağrılar giriyor duşundukce. Ben ne yapayım sizce, bunca hakarete rağmen yine de alttan alıp cağırayım mı gercekten? Yani ben de istemezdim duğun oncesi aileler birbirine duşsun ama burada inanın ki suclu ben değilim. Okuduğunuz icin teşekkur ederim, sağlıcakla kalın.