Arkadaşlar, 6 aylık evliliğimde kayınvalidemin garip gureba tripleri ile yaşamaya devam ediyoruz. Eğitimli yıllarca mesleğini yapmış şimdi emekli olan bir kayınvalidem var. Egosu hayli yuksek. Babası cok şımartmış, guzel kadın bir de idari bir pozisyonda calıştığı icin de hep pohpohlanmış bir durumda. İnsanların ona soyleyeceği hatta soylemeden duruşu ile yapılan bir şeyden bile kırılıp kuserken kendisi karşısındakini devirir gecer sozleriyle.
Gectiğimiz hafta kayınpederim şehir dışında idi, bizde akşamları uğradık. Kısa diye gittik uzunca kalmak durumunda kaldık. Yeğeni gelmiş ziyaretine oyle otururken ciddi anlamda kırıcı cumleler kurdu. Eşime daha guzel, zengin ailelerin kızları ile olsun diye cok soylendiğini ama eşimin kabul etmediğini 4 senedir surekli duzenli olarak soyler. Tabi başka cumleler de var ama bu en acıtanı oldu. Yıllardır aman kendi soylesin dursun nasılsa biz beraberiz kafasındayken kalbim kaldırmadı sinirlendim. Her defasında duymamazlığa vurdum, eşim mudahale etti derken yeğeni varken o akşam erkekler bir anlık bahceye cıkmışlardı. O surecte ne var ne yok tatlı tatlı laflarını attı sırf benden beklediği şeyleri yapmadığım icin. (gunduz eşim yokken gitmiyorum, misafirlerine hizmet etmeye gitmiyorum en buyuk sorunu bu oğlunu kıskanmaktan başka)
Ben de aşk olsun ben buradayım, liseden beri biz birlikteyiz ona rağmen başka insanların lafının gecmesi bile ayıp dedim ama onu gibi gulerek. Yeğeni de beni destekledi erkekler tam o sırada iceri geldi hadi kalkalım dediler. Arabada yer olmadığı icin eşim once onları bırakacaktı sonra da beni alacak gezecektik dışarıda.
Ben de hazırlandım beni once eve bırak sonra gecersiniz dedim. Ben zayıfım arabaya sığarım beş dakikalık yer dedim. O da tamam dedi ama planımıza niye uymadığımı da anlamadı sinirlendi farkettim bir şey demedi. Annesi de bozuldu o sırada kalıver yarım saat ne olacak dedi yorgunum dedim cıktım. Eve beni bıraktı kendi sonra geldi homurdanarak ben de ağladım zaten sinirlerim lackalaştı surekli aynı cumleler ayıp ve saygısızlık yapıyor annen benim yerine bi koy kendini dedim. İfade ettim o da anladı annemi ben biliyorum istersen gidip derdini anlat cozelim dedi. Ben de istemiyorum cunku anlatsam daha fazla uzerime gelip sinirlendirebilir gerek yok zayıf noktamı gostermeye diye duşunuyorum dedim.
O da tamam dedi. Gecen cumartesiden bu yana ilk kez gittim suratı duşuk bir şekilde karşıladı. yemek yedik, neyin var dedi eşim bir şeyim yok hastayım dedi. Yine her zamanki gibi misafirleri gelecekmiş. Tatlı yapıyım mı dedim teklifen onu da yapmış. Tamam o zaman dedim cıktık. Tabii surat beş karıştı. Ben de hic bir şey yokmuş gibi davrandım. Başka turlu olmuyor cunku. Ben tepkilerini kavga gurultuden ziyade kırgınlıklarımı kendi Kabuğuma kısa bir sure cekilip sonra hic bir şey yokmuş gibi yaşamayı tercih ederim. Beni kıran insan bir cumle soylerse yıkar gecerim ancak ofke sorununu ancak bu yontemle cozebildim. Yoksa biliyorum o gece oylece suratım bozuk cıkmama kızgın. Bu kız niye iyiyken kotu oldu yuzu diye duşunmek yok. Eminim ama eli kulağında konuşmak isteyecek ve ben asla yalnız kalmak istemiyorum. Ne yapayım hanımlar