Merhaba kızlar,

Yakın zamanda ilişkimde hic beklemediğim bir anda evlilik teklifi almamla birlikte kendimde boyle bir korkunun olduğunu fark ettim: ben evlenmekten deli gibi korkuyorum.

Benim icin bir ilişkide olmak, hayatını biriyle paylaşıyor olmak cok onemli, buyuk bir ihtiyac. Şimdiye kadarki ilişkilerimin araları da pek uzun olmadı, belki de bu yuzden. Şimdiye kadarki ilişkilerim de hep uzun donemli oldu. Lisede 3 yıl, sonrasında 2 yıl, sonrasında 3 yıl, şimdi 1 yıl. Yani birine bağlanma konusunda bir problemim olduğunu duşunmuyorum. Tum ilişkilerimde hep evlenme hayalleri, bir cocuğumuzun olması hayallerini kurduk ve bu hayaller beni cok mutlu da etti. Zamanı gelince ben de guzelce evlenir yuvamı kurarım sanıyordum. Ancak teklif aldıktan sonra o rahat, ilişkisinden mutlu insan gitti aşırı kaygılı bir insan geldi. Zaten yapı olarak cok kaygılıyımdır. Kafamda surekli erkek arkadaşımın kotu huylarını duşunup duruyorum. Aklımda hep “ya benim icin dışarıda daha iyi birisi varsa ve henuz onla tanışmamışsam?” fikri. “Evlensem ya mutlu olamazsam ya boşanmaya varırsa işler?” duşuncesi... Belki kızacaksınız ama “Hayatımda ondan başkası artık olmayacak kendimi kapatıyor olacağım bitmiş olacak” duşuncesi bile geliyor. Hayatımın komple değişecek olacağı gerceğindan aşırı korkuyorum. Cevremde evlenen arkadaşlarım laylaylom hazırlıklar yapıyorlar, onları bile sorguluyorum nasıl boyle bir karar verebiliyorsunuz nasıl cesaret ediyorsunuz diye.

Niye boyle hissediyorum ben ya? Boyle giderse kimseyle evlenmeye cesaret edemem ki...

Şimdiki erkek arkadaşımla evlenmek icin buyuk sorunlarımız var zaten ama bu duşuncemin hayatıma girecek herkes icin boyle olduğunu fark ettiğimden bu başlığı actım. Yardımlarınızı bekliyorum